Η μάχη του Ιμπαγάσα με τον Αβραάμ

0
Νίκος Γαβαλάς
27/04/2011 • 16:38
Η μάχη του Ιμπαγάσα με τον Αβραάμ
  • shares

Επιπλέον, οι σκόρερ «κλέβουν» συχνά την παράσταση. Θυμηθείτε την περίπτωση του Μιραλάς. Όμως, αν επιχειρήσει κάποιος να μιλήσει με τους ειδικούς του ποδοσφαίρου, θα ανακαλύψει ένα εντελώς διαφορετικό σκεπτικό.

Τι εννοούμε; Μιλώντας τις τελευταίες ημέρες με την πλειοψηφία των παικτών του Ολυμπιακού, ζητήσαμε τη γνώμη τους για τον πολυτιμότερο συμπαίκτη τους στην περίοδο 2010-11. Μπορεί ο Αριέλ Ιμπαγάσα να βγήκε πρώτος στις προτιμήσεις τους, ωστόσο η επικράτησή του δεν ήταν τόσο εύκολη. Ουκ ολίγοι παίκτες των πρωταθλητών έσπευσαν να αναδείξουν τις αμυντικές αρετές της ομάδας τους. Και στάθηκαν στην -κατά γενική ομολογία- σταθερή και άκρως αποτελεσματική παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει πως ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ανήκει στην ελίτ των παικτών των «ερυθρόλευκων» που πρόσφεραν πολύ πάνω απ' τον μέσο όρο, στην κούρσα προς τον τίτλο; Σαφώς και είναι ρητορικό το ερώτημα. Αν είσαστε δε της σχολής πως η άμυνα δίνει νίκες, ίσως να ψηφίζατε και εσείς τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ως MVP.

Δίχως άλλο, φέτος έκανε την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του. Κάτι που δε δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως κι ο ίδιος, κρατώντας πάντως χαμηλούς τόνους. Υποστήριξε πως μέσα από ένα καλό σύνολο και τις επιτυχίες μίας ομάδας, αναδεικνύονται οι προσωπικές αρετές.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει όλα τα στοιχεία ενός στόπερ ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Φαντάζει ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις, βγαίνει πρώτος στη μπάλα, είναι ταχύτατος παρά το ύψος του και ενίοτε βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Τι άλλο να ζητήσουμε από έναν στόπερ...

Απολύτως δικαιολογημένα η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έσπευσε να του επεκτείνει το συμβόλαιό του έως το 2015, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την τεράστια προσφορά του. Είναι σαφές πως στο πρόσωπό του βλέπει μία ηγετική φυσιογνωμία στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, για τα επόμενα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας...