Σάουθγκεϊτ : Το έθνος μπορεί να σηκωθεί στο πόδι”

Συνέντευξη σε αγγλικά μέσα ενημέρωσης έδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουγκεϊτ. Διαδέχτηκε τον ''αποτυχημένο'' Άλαρνταις και προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο νησί.

 Η Εθνική ομάδα του Κρίκετ στην Αγγλία, δεν μπορεί να εμπνεύσει τα ”λιοντάρια” του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, το Ράγκμπι δεν μπορεί επίσης. Η απογοήτευση των Άγγλων είναι μεγάλη από τις περασμένες διοργανώσεις και ίσως έφτασε η ώρα για να αλλάξει κάτι.
Το 1990 στα γήπεδα της Ιταλίας είχε φτάσει στα ημιτελικά και αποκλείστηκε από την Αργεντινή στα πέναλτι εξαιτίας του φοβερού και τρομερού αναπληρωματικού τερματοφύλακα Σέρχιο Γκοϊκοετσέα.(τραυματίστηκε ο Νέρι Πουμπίδο στην πρεμιέρα με το Καμερούν).
 Το 1966 είναι πολύ πολύ μακρινό για τους Άγγλους όταν πήραν για πρώτη και τελευταία φορά το παγκόσμιο κύπελλο με τον μεγάλο Sir Αλφ Ράμσεϊ.
Η άφιξη του Σάουθγκεϊτ τον Νοέμβριο του 2016, μετά την απόλυση του ”σκανδιαλιάρη” Σαμ Άλαρνταις, έφερε άλλο αέρα, αέρα νεανικό, με τους φιλάθλους να ανυπομονούν να δουν την ομάδα στην Ρωσία και να πρωταγωνιστεί.
 Πως θα γίνει αυτό..; Ο ομοσπονδιακός προπονητής προσπάθησε να δώσει απαντήσεις και να γεφυρώσει τις σχέσεις της ομάδας με τον κόσμο, που εδώ και χρόνια, είναι ψυχρές.

 ”Έχω νιώσει πως υπάρχει μια μικρή ρίξη στις σχέσεις του κόσμου και των ποδοσφαιριστών. Πιστεύω πως υπάρχει τρόπος να γεφυρωθούν. Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος του παιχνιδιού, οι εμφανίσεις και φυσικά τα αποτελέσματα. Όλα τα υπόλοιπα, απλά ακολουθούν τα παραπάνω. Βλέπω μια ομάδα που απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να κάνουν παρέα και να βρίσκονται μαζί ως σύνολο. Είναι πολύ περήφανοι που εκπροσωπούν το έθνος τους. Διαθέτουν ταλέντο, επιθυμία και αποφασιστικότητα μεγάλη για να παίξουν στην Εθνική και μάλιστα με τρόπο και στυλ που θα αρέσει και στους φιλάθλους. Ζητάμε από τον κοσμο να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, στο τέλος της ημέρας οφείλουμε να τους χαρίσουμε θέαμα, όσο μπορούμε τουλάχιστον.”

Στα τελευταία τουρνουά, το 2016 στο Euro και το 2014 στο Μουντιάλ, η Αγγλία ήταν απογοητευτική και στεναχώρησε τους φιλάθλους της…Ούτε ο Ρόι Χόντγκσον κατόρωσε να οδηγήσει την Αγγλία ψηλά αλλά τουλάχιστον δεν απολύθηκε καθώς προκρίθηκε για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 μετά τον αποκλεισμό της από τους  ομίλους στα γήπεδα της Βραζιλίας .Όμως και εκεί ήταν η σειρά της πρωτάρας Ισλανδίας για να την πετάξει εκτός συνέχειας στους 16.

”Έγιναν κάποιες αλλαγές στο σύστημα αλλά και στην ταυτότητα της ομάδας, ειδικά όταν καλέσαμε νέους ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος έχει δει την αλλαγή και νομίζω πως έχει εκτιμήσει την προσπάθεια που κάνουμε. Είναι μια τεράστια πρόκληση για όποιον παίκτη έρχεται στην ομάδα.” συμπλήρωσε ο Σάουθγκεϊτ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.