Θέλει να δώσει συνέχεια στην έκπληξη

Πριν δύο χρόνια η Εθνική ομάδα της Ισλανδίας πραγματοποίησε σημαντική επιτυχία, αφού αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πριν δύο χρόνια η Εθνική ομάδα της Ισλανδίας πραγματοποίησε σημαντική επιτυχία, αφού αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μάλιστα στα γήπεδα της Γαλλίας είχε πολύ καλή παρουσία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση από τη φάση των ομίλων όπου τερμάτισε πρώτη παρέα με την Ουγγαρία μαζεύοντας 5 βαθμούς. Μάλιστα είχαν αφήσει στην 3η θέση την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος. Στην πρώτη φάση των νοκ άουτ απέκλεισε την Αγγλία με 2-1 μέχρι να την αποκλείσει η Γαλλία με σκορ 5-2 στα προημιτελικά.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της στην τελική φάση του Euro, θα αγωνιστεί επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΑΣΤΕΡΙ
Ο Γκίλφι Σίγκουρτσον ανακηρύσσεται την τελευταία πενταετία ως ο κορυφαίος παίκτης της χώρας του και είναι παίκτης-κλειδί σε αυτή την Εθνική Ισλανδίας. Ο μέσος της Έβερτον σημείωσε τέσσερα γκολ και μοίρασε άλλες τόσες ασίστ στη διαδικασία των προκριματικών για την τελική φάση του Μονυτιάλ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Έιμιρ Χάλμγκρισον (οδοντίατρος στο επάγγελμα), ανέλαβε τη θέση του τεχνικού της Εθνικής ομάδας της Ισλανδίας μετά την αποχώρηση του Λάγκερμπακ του οποίου διετέλεσε βοηθός στην άκρη του πάγκου. 

Ο απολογισμός του ως πρώτος προπονητής είναι 10 νίκες και 10 ήττες, ενώ η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελεί αναμφίβολα την καλύτερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας.

ΠΟΡΕΙΑ
Οι Ισλανδοί ουσιαστικά προειδοποίησαν την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την παρουσία τους στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους άνοδο στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πήραν την πρώτη θέση στον όμιλό τους συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς και τερματίζοντας δύο πόντους μπροστά από την δεύτερη Κροατία. Ουκρανία, Τουρκία, Φινλανδία και Κόσοβο ήταν οι υπόλοιπες ομάδες που έμειναν εκτός τελικής φάσης.

Η Ισλανδία πέτυχε 7 νίκες στις 10 αγωνιστικές. Είχε κορυφαίους σκόρερ της τους Σίγκουρτσον με 4 γκολ και Φιμπόγκασον με 3. Πέτυχαν τα περισσότερα γκολ στον όμιλο (16) και είχαν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με επτά παθητικό, καθώς οι Κροάτες δέχθηκαν μόλις τέσσερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΣΛΑΝΔΙΑ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.