Ο Χάσι ξέρει το δρόμο

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η χρονιά «κρύβει» ενδιαφέρουσες παραστάσεις για τους φίλους του Ολυμπιακού, όπως γράφει στο blog του ο Νίκος Γαβαλάς...
0
Νίκος Γαβαλάς
26/07/2017 • 08:09
Ο Χάσι με τον Φιγκέιρας
  • shares
Είναι πλέον ξεκάθαρο. Ο Ολυμπιακός μπήκε από διαφορετική αφετηρία, σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι. Επιλέγοντας τον Μπέσνικ Χάσι που ξέρει το δρόμο για τους ομίλους του Champions League και προχωρώντας σε σημαντικές μεταγραφές, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» απέδειξε πως τα λάθη του παρελθόντος δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Χωρίς καμία αμφιβολία, το πρώτο δείγμα γραφής σε μία δύσκολη έδρα, δημιουργεί προσδοκίες για τη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός που άρχισε να δημιουργεί ο Χάσι σε Αυστρία και κυρίως στο Βέλγιο, είναι σαφές πως έχει προσανατολισμό τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο Βελιγράδι, όπου παρέταξε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. Παρά τα σημαντικά προβλήματα, έλυσε άριστα τους γρίφους της ενδεκάδας.

Σκεφθείτε πως υποχρεώθηκε να ξεκινήσει το ματς δίχως τον Φορτούνη. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι «κλειδί» στο σύστημα του τεχνικού των «ερυθρόλευκων». Προσθέστε και τις απουσίες των Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ταχτσίδη και Ανδρούτσου. Ειδικά αν οι τρεις πρώτοι ήταν υγιείς, χτυπούσαν την πόρτα της ενδεκάδας. Χάρη στη σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, ο Χάσι είχε πολλές επιλογές σε κάθε θέση.

Το θέμα ήταν να τις χρησιμοποιούσε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την ομάδα του. Και το έκανε, δίνοντας ταχύτητα στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού. Εφόσον οι παίκτες του κρατούσαν τη μπάλα και δεν επέτρεπαν σε ορισμένες περιπτώσεις στους γηπεδούχους να ανανεώνουν άμεσα τις επιθέσεις τους, τότε θα κάναμε λόγο για ένα άριστο ματς, τέλη Ιουλίου.

Ασφαλώς και εντοπίστηκαν αδυναμίες στο Βελιγράδι. Όμως, τα «συν» των «Πειραιωτών» ήταν τόσα πολλά, με αποτέλεσμα να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να φθάσουν σε ένα θρίαμβο. Διότι το 1-3 επί της πρωταθλήτριας Σερβίας που είχε ξεχάσει τι εστί ήττα στην έδρα της για έναν ολόκληρο χρόνο, μόνο με θρίαμβο μοιάζει στα δικά μας μάτια.

Επιπλέον, οφείλουμε να αναδείξουμε και την πίστη για νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας πριν από τη σέντρα. Το ομαδικό πνεύμα, αλλά και το πάθος στις προσωπικές μονομαχίες - στοιχεία απαραίτητα για να «επιβιώσεις» σε δύσκολες έδρες - τα είχαν οι ποδοσφαιριστές του Χάσι στον υπερθετικό βαθμό.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η χρονιά «κρύβει» ενδιαφέρουσες παραστάσεις για τους φίλους των πρωταθλητών Ελλάδας. Ασφαλώς και ο Ολυμπιακός είναι στην αρχή της διαδρομής. Όμως, ουδείς διαφωνεί ότι φέτος τα «θεμέλια» μοιάζουν ισχυρότερα σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι. 
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΑΕΛ - Ολυμπιακός

Κυριακή 05 Μαΐου, 15:00

Live