Μία ημέρα στην Πόλη (του)

O Nίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για όσα έζησε χθες μέσα και έξω από το «Σινάν Ερντέμ».
0
Νίκος Γαβαλάς
20/05/2017 • 08:19
Τούρκοι αστυνομικοί έξω από το «Σινάν Ερντέμ».
  • shares
Και να σκεφθεί κάποιος πως η ημέρα δεν ξεκίνησε καλά. Βλέπετε, είδαμε και πάθαμε για να φθάσουμε στο «Σινάν Ερντέμ», αφού γίναμε μάρτυρες των επιθέσεων των οπαδών της Φενέρ σε ανυποψίαστους φιλάθλους άλλων ομάδων στη στάση του μετρό (1,5 χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο). Σε απόσταση αναπνοής παρακολουθούσαμε τους Τούρκους να κυνηγάνε αντιπάλους τους κρατώντας σπασμένα μπουκάλια.

Και η απόφαση της στιγμής να συνεχίσουμε την πορεία μας χωρίς να επιταχύνουμε το βήμα μας, ώστε να κρατήσουμε μέσα μας το φόβο από τις αναίτιες επιθέσεις, αποδείχθηκε σωτήρια. Φθάσαμε έτσι σώοι και αβλαβείς στο «Σινάν Ερντέμ». Μόνο στον περιβάλλοντα χώρο αντικρίσαμε ισχυρή αστυνομική δύναμη, αφού στη διαδρομή από το μετρό έως το γήπεδο δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός!

Αμέσως, επιχείρησαν όλοι όσοι είχαν γνωστούς Έλληνες στην Πόλη να ενημερώσουν τηλεφωνικώς για τις ενέδρες. Να είναι υποψιασμένοι και προσεκτικοί. Και κυρίως να χρησιμοποιήσουν ταξί για να προσεγγίσουν το γήπεδο. Οι συμβουλές ισχύουν και για την Κυριακή, για όλους τους φίλους του Ολυμπιακού οι οποίοι θα αποφασίσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό.

Στις εξέδρες, περίπου μία ώρα πριν από το τζάμπολ, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» άρχισαν με τα τραγούδια τους να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα. Η «κλεψύδρα» άδειαζε. Ο ημιτελικός άρχισε. Τι είδαμε εμείς; Θα μας επιτρέψετε να μην κάνουμε τεχνικές αναλύσεις. Δεν είναι το καλύτερό μας. Παρακολουθήσαμε, πάντως, μία ομάδα η οποία καθώς κυλούσε ο χρόνος, «μεγάλωνε». Έπαιρνε διαστάσεις και γέμιζε με πίστη τους φίλους της πως είναι ικανή για το ανέφικτο.

Σύμφωνοι, δε λέμε και καμία σοφία. Άλλωστε, το έχει αποδείξει ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια πως μπορεί να καταφέρει αυτό που ξεπερνάει τα όρια της μπασκετικής λογικής. Απλώς, στην Πόλη (του), μας υπενθύμισε το μέγεθός του. Χωρίς καμία αμφιβολία, η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ, γράφει εδώ και χρόνια την πιο λαμπρή ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ποιο είναι το μυστικό της;

«Υπάρχει χημεία, αυταπάρνηση, ομαδικότητα», είπε μετά το τέλος του ημιτελικού ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Για να προσθέσει ο αδελφός του, Γιώργος: «Έχεις να αντιμετωπίσεις δισεκατομμύρια. Έρχεσαι με την ψυχή, την ομάδα και το οικογενειακό κλίμα. Αυτό σημαίνει κόντρα σε όλους και σε όλα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Τα είπαν όλα τα αδέλφια, τα οποία με την παρουσία τους κοσμούν και ευεργετούν τον αθλητισμό.   

Γράψτε το σχόλιο σας...