Γκερέρο: «Θα δείτε έναν πολύ επιθετικό Ολυμπιακό»

Για όλα μίλησε ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ.

Για όλα μίλησε ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ. Ανάμεσα σε άλλα, έκανε έναν απολογισμό της προετοιμασίας, αναφέρθηκε στη θέση που αποδίδει καλύτερα, μίλησε για τη φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς και έστειλε και ένα μήνυμα προς τον κόσμο των «ερυθρόλευκων». 

Εχουμε συμπληρώσει μια εβδομάδα προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, θα μας κάνεις έναν απολογισμό;

«Είμαστε πολύ καλά. Βέβαια ακόμα είμαστε στο στάδιο προσαρμογής στην φιλοσοφία του προπονητή. Είμαστε και πολλοί νέοι παίκτες, που πρέπει να γνωριστούμε με τους παλιούς. Ομως προχωράμε και είμαστε σε καλό δρόμο». 

Να πάμε λίγο πιο πίσω και να μας πεις τα πρώτα σου συναισθήματα, όταν υπέγραψες στον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που σέβονται στην Ευρώπη. Την ήξερα καλά. Είμαι ένας πολύ φιλόδοξος παίκτης και θέλω πάντα να κερδίζω και πήρα την ευκαιρία να έρθω σε μια πρωταθλήτρια ομάδα, που παίζει πάντα για την νίκη. Κυνηγάει πάντα τίτλους και είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου». 

Καταλαβαίνουμε, από αυτά που είπες λίγο πριν, πως ήταν μια εύκολη απόφαση να έρθεις.

«Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Αλλά όταν μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, με τέτοια ιστορία και τέτοιες προοπτικές που σου δίνει για επιτυχίες, σου χτυπάει την πόρτα, δεν μπορείς να πεις όχι». 

Ξέρουμε πως έχεις μιλήσει με την Δημήτρη Σιόβα, που ήσασταν συμπαίκτες στην Λεγανές, θέλεις να μας αποκαλύψεις κάποια από αυτά που είπατε;

«Πάντα μου έλεγε, όταν ήμασταν μαζί στην Μαδρίτη, πως ο Ολυμπιακός είναι η πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Συνέχεια μου μιλούσε γι’ αυτόν. Προσωπικά μου είπε πως μπορώ να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα στην ομάδα και πως μου ταιριάζει». 

Πέτυχες δύο γκολ στο φιλικό με την Βάτενς, αισθάνεσαι πως προσαρμόζεσαι εύκολα;

«Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα, τους φροντιστές, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, που με έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται και θέλω να τους ανταποδώσω με την δουλειά μου». 

Στο 4-4-2 εύκολα βρέθηκε η θέση σου και απέδωσες. Στο 4-2-3-1 που θεωρείς πως μπορείς να προσφέρεις καλύτερα;

«Στην Ισπανία, έπαιζα, σχεδόν πάντα, μόνος στην επίθεση. Στο φιλικό με την Βάτενς, είχα δίπλα και ένα συμπαίκτη μου (σ.σ. εννοεί τον Τζούρτζεβιτς). Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, αλλά εγώ πιστεύω πως είναι θέμα προσαρμογής. Είμαι επιθετικός που μπορώ να προσαρμοστώ σε διάφορες θέσεις». 

Θέλουμε να μας δώσεις μια πρώτη εικόνα για τον Ολυμπιακό που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς.

«Δουλεύουμε διαφορετικά συστήματα, στην παρούσα φάση, αλλά αυτό που μας λέει πάντα είναι πως πρέπει να είμαστε δυνατοί, με θάρρος, να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι για την νίκη και να είμαστε συνέχεια στην επίθεση. Γι’ αυτό και θα δείτε έναν πολύ επιθετικό Ολυμπιακό». 

Περιμένεις το πρώτο σου ματς στο Καραϊσκάκη, που θα είναι και με την πρώην σου ομάδα την Λεγανές, έχοντας αυτή την ιδιαιτερότητα;

«Το βλέπω σαν ένα παιχνίδι παραπάνω. Φυσικά και ανυπομονώ να παίξω στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, όπου θα πάρω μια πρώτη γεύση από όλο αυτό. Αλλά επιμένω, σε αυτό που είπα και πιο πριν, πως είναι ένα παιχνίδι παραπάνω, κάτι που σημαίνει πως συνεχίζουμε την προετοιμασία, για να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια». 

Πως θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου στην ολοκλήρωση της πρώτης σου σεζόν με τον Ολυμπιακό. Τι θα σε ευχαριστούσε;

«Σκέφτομαι πάντα ομαδικά και όχι ατομικά. Ο πρώτος μου στόχος, είναι και αυτός της ομάδας, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και το κύπελλο και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Πάω πάντα ομαδικά και στο τέλος και στο βάθος του μυαλού μου θα αφήσω τον προσωπικό μου στόχο, που μπορεί να είναι πολλά πράγματα». 

Η Ισπανία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τώρα ποια ομάδα θέλεις να πάρει τον τίτλο;

«Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου έναν καλό φίλαθλο του ποδοσφαίρου, ας κερδίσει ο καλύτερος». 

Και για το τέλος, θέλεις να δώσεις μια υπόσχεση στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Τους λέω πως ξέρω πολύ καλά που ήρθα. Ξέρω το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Θα δώσω τα πάντα σε κάθε ματς για την ομάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.