Η ντροπή του Σεμπά

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον Σεμπά και την εμφάνισή του στη νίκη 3-0 του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή στο «Γ. Καραϊσκάκης».
0
Νίκος Γαβαλάς
06/02/2017 • 08:40
Ο Σεμπά
  • shares
Για ενενήντα λεπτά και κάτι «όργωσε» τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο της Ελλάδας. Δεν πρέπει να έμεινε σπιθαμή του Καραϊσκάκη που να μην πάτησε ο Σεμπά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή. Υπήρχαν δε στιγμές κατά τις οποίες έμοιαζε να παίζει και για δύο! Πότε τον έβλεπες στην επίθεση να δημιουργεί και πότε να γυρίζει στην άμυνα και να κόβει ως μπακ.
        
Μάλλον έχει αστείρευτες δυνάμεις ο Βραζιλιάνος εξτρέμ τον οποίο δεν έβγαζε από την ενδεκάδα ο Μάρκο Σίλβα. Και το ίδιο πράττει και ο συμπατριώτης του, Πάουλο Μπέντο. Το γιατί το βλέπουμε με έμφαση στη δεύτερη χρονιά του στην Ελλάδα, όπου έχει γίνει υπέρ-απαραίτητος για τους «Πειραιώτες».
        
Ο δε επαγγελματισμός του θα πρέπει να αποτελεί μάθημα στις σχολές ποδοσφαίρου. Όχι μόνο για την αγωνιστική συμπεριφορά του στα παιχνίδια, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προπονείται. Το διαπιστώσαμε και το μεταδώσαμε κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία και το Βέλγιο. Η σκληρή και μεθοδική δουλειά του φαίνεται ξεκάθαρα στο χόρτο.
        
Είναι και κάτι άλλο που μας κάνει να στρέφουμε τους προβολείς πάνω στον Σεμπά. Η ντροπή που έχει όταν μιλάει δημόσια για τα επιτεύγματά του. Κατεβάζει το κεφάλι και με σεμνότητα επιχειρεί να μιλήσει για όσα πιστεύει αναφορικά με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και τη μεγάλη συνεισφορά του σε αυτούς.
        
Το διαπιστώσαμε στη συνέντευξη που παραχώρησε από το Καραϊσκάκη στην εκπομπή των καναλιών novasports «Παίζουμε Ελλάδας», μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή. Λίγο πριν από το αντίο το παραδέχθηκε πως είναι ντροπαλός. Αυτή η ντροπή του δείχνει πόσο ξεχωριστός άνθρωπος είναι, εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής.

Γράψτε το σχόλιο σας...