"Κορμός" από τις Ακαδημίες

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και τη δουλειά που γίνεται σε αυτές με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.
0
Νίκος Γαβαλάς
12/10/2016 • 08:17
Ο Παναγιώτης Ρέτσος
  • shares
Σε άλλο επίπεδο κινούνται οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού στο Αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Ξέρουμε πως μπορεί η συγκεκριμένη προσέγγιση να βρίσκεται στα όρια της υπερβολής καθώς την διαβάζετε, ωστόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το διαπιστώνουμε κάθε φορά που περνάμε το κατώφλι του Ρέντη για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στα κανάλια novasports. Γινόμαστε μάρτυρες ενός προγράμματος το οποίο κινείται παράλληλα με αντίστοιχα προγράμματα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού με παράδοση στα τμήματα υποδομής.
        
Ναι, έχει «χρυσάφι» στο Ρέντη. Η «εξόρυξή» του, όμως, είναι μία μακροχρόνια διαδικασία. Και φυσικά η αξιοποίησή του στην ποδοσφαιρική αγορά απαιτεί υπομονή, σχέδιο και όραμα. Στοιχεία τα οποία συναντάμε στην καθημερινότητα του προπονητικού κέντρου του Ρέντη. Εκεί, όπου ο Γιώργος Παύλου και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει υπερσύγχρονες συνθήκες για τη λειτουργία των Ακαδημιών. Κάτι το οποίο ήταν επιδίωξη της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της πειραϊκής εταιρίας.
        
Οι «καρποί» της εφαρμογής του φιλόδοξου προγράμματος λειτουργίας των Ακαδημιών αρχίζουν να βγαίνουν. Οι Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης και Νικολάου που υπέγραψαν νέα συμβόλαια διάρκειας πέντε χρόνων, είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης δουλειάς τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής. Επειδή είχαμε τη δυνατότητα να τους δούμε σε πολλές προπονήσεις στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, όπως και σε φιλικά (παρεμπιπτόντως, ο Νικολάου μάς συστήθηκε στην περσινή προετοιμασία), έχουμε τη βεβαιότητα πως θα κάνουν πράξη το μεγάλο στόχο των ιθυνόντων της πειραϊκής εταιρίας: της δημιουργίας ενός "κορμού" Ελλήνων παικτών στην πρώτη ομάδα, οι οποίοι θα προέρχονται από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας...