Ο Βαλβέρδε και ο Ερασιτέχνης

0
Νίκος Γαβαλάς
25/03/2011 • 01:00
Ο Βαλβέρδε και ο Ερασιτέχνης
  • shares

Το γήπεδο Καραϊσκάκη δε γέμισε. Ωστόσο, τηρουμένων των αναλογιών, το δεύτερο (μετά τα sms) εγχείρημα προκειμένου να μπουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, θα το χαρακτηρίζαμε πετυχημένο.

Ξέρετε, η ημέρα διεξαγωγής του φιλικού αγώνα είχε ιδιαιτερότητες. Για πολλούς ξεκινούσε «τετραήμερο» διακοπών. Δεν είναι τυχαίο πως απ' την 24η Μαρτίου, "άδειασε" το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Επιπλέον, όσοι επέλεξαν να προσεγγίσουν το Καραϊσκάκη απ' την Εθνική οδό, πιθανότατα θα γύρισαν σπίτι τους, καθώς λίγες ώρες πριν απ' την έναρξη του φιλικού και για ατελείωτα χιλιόμετρα (το ραδιόφωνο έκανε λόγο για 18 χιλιόμετρα) είχε μετατραπεί σε υπαίθριο πάρκιγκ!

Τώρα, μπορεί να πείτε πως τα 10, τα 15 ή τα 25 ευρώ που κόστιζαν τα εισιτήρια, δεν είναι ένα απαγορευτικό ποσό, ώστε να το διαθέσει κάποιος φίλαθλος. Όμως, στις εποχές που ζούμε, ακόμη και τούτα τα ποσά τα υπολογίζουν αρκετοί. Γι' αυτό λέγαμε παραπάνω, πως τηρουμένων των αναλογιών, το φιλικό πέτυχε το σκοπό του, καθώς διατέθηκαν περισσότερα από 20.000 εισιτήρια.

Έχουμε την αίσθηση πως έγινε ένα σημαντικό βήμα, ώστε να δουν το χρώμα του χρήματος αθλητές και αθλήτριες που εδώ και καιρό έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους και τα όρια τους, μόνο και μόνο για να κρατούν ψηλά τον πειραϊκή σύλλογο.

Αφήσαμε για το «φινάλε» τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μαζί του καθώς αποχωρούσε απ' το Καραϊσκάκη, μετά το «φινάλε» του φιλικού. Προσπαθήσαμε να μας δώσει μία απάντηση για τα δημοσιεύματα από Ισπανία μεριά, που τον θέλουν να γυρίζει το καλοκαίρι στην πατρίδα του, προκειμένου ν' αναλάβει την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Αφού υποστήριξε πως όλα αυτά τα δημοσιεύματα είναι φήμες τα οποία δεν είναι καν άξια σχολιασμού, με το ύφος που μας μιλούσε, εισπράξαμε πως ουδέποτε τον απασχόλησε το ενδεχόμενο να φύγει το καλοκαίρι απ' τον Ολυμπιακό. Οπότε, στο Λιμάνι θα μείνει.

Γράψτε το σχόλιο σας...