Η αξία του τρίποντου στην επαρχία

0
Νίκος Γαβαλάς
06/12/2010 • 03:00
Η αξία του τρίποντου στην επαρχία
  • shares

Κι αυτό γιατί «πλήρωσε» την αδυναμία του να πάρει στο τρίποντο σε αρκετές έδρες της επαρχίας, όπως της Καβάλας, των Ιωαννίνων και του Εργοτέλη. Μάλιστα, με την Καβάλα είχε έρθει ισόπαλος τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και στο «Ανθή Καραγιάννη».

Μόνο απ' τον πρόλογο, αντιλαμβάνεστε την αξία της κατάκτησης των τριών βαθμών απ' τον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με την Καβάλα στη Μακεδονία. Θα πρέπει στην κουβέντα μας να προσθέσουμε και κάποια ακόμη στοιχεία.

Η ομάδα του Πειραιά προερχόταν από ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ακόμη, γνώριζε πως ο βασικός της αντίπαλος στην κούρσα προς τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός, είχε κερδίσει μία ημέρα πριν τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα έστω και για 24 ώρες να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Τούτα τα στοιχεία, όσο κι αν οι ποδοσφαιριστές δε θέλουν να το παραδεχθούν, υποσυνείδητα τους προκαλούν άγχος και πίεση. Ως ένα βαθμό, έτσι δικαιολογείται και η μη θελκτική εμφάνιση των «Πειραιωτών» στην Καβάλα. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν σε όλα τα παιχνίδια να μπορεί να συνδυαστεί το αποτέλεσμα με το θέαμα.

Στο «φινάλε», αυτό που μετράει πάνω από όλα και περισσότερο από όλα για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι το τρίποντο σε μία έδρα, όπου απέτυχαν να νικήσουν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Μετράει η νίκη σε αγώνα με έναν αντίπαλο που στην παρούσα φάση παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Και για το λόγο αυτό φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Εν κατακλείδι, για όσους το ξεχνούν ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα που όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι να το κρύψουν, χρειάζεται χρόνο ώστε να αποκτήσει διάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας...