Κάθε αρχή και δύσκολη… (video)

Με αμυντικά κενά στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Άλκμααρ με 2-0 (17' Μποαντού, 44' Φράιντεϊ) στο AFAS Stadion, στο πρώτο φιλικό τεστ των Πράσινων για την εφετινή σεζόν.

Με αμυντικά κενά στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Άλκμααρ με 2-0 (17′ Μποαντού, 44′ Φράιντεϊ) στο AFAS Stadion, στο πρώτο φιλικό τεστ των Πράσινων για την εφετινή σεζόν.

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Τριφυλλιού, οι παίκτες του Παναθηναϊκού εμφάνισαν αμυντικές αδυναμίες στα πρώτα 45λεπτά κόντρα στην πιο έτοιμη Άλκμααρ, ενώ στο δεύτερο μέρος η εικόνα των Πράσινων ήταν αισθητά βελτιωμένη. Θετικά στοιχεία έδειξε ο νεαρός Στέφανος Ρεγκάκος. Στα επίσημα βρέθηκε ο Πιτ Πιεμπονγκσαντ και παρακολούθησε το παιχνίδι. 




Με τριάδα στην άμυνα

Σε σχηματισμό 3-4-3 άρχισαν οι Πράσινοι το παιχνίδι. Ο Διούδης βρέθηκε κάτω από τα γκολποστ, οι Οικονόμου, Κολοβέτσιος και Γιόχανσον ήταν η τριάδα της άμυνας, ενώ στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Δώνης και Κάτσε στη θέση των αμυντικών χαφ και στις πτέρυγες οι Κουλιμπαλί (δεξιά) και Ινσούα (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο υπό δοκιμή Ρεγκάγκος και στα δύο άκρα της επίθεσης οι Χατζηγιοβάνης και Μουνιέ. 

Κέρδισε η …ετοιμότητα

Με πέντε φιλικά ματς στα …πόδια των παικτών της Άλκμααρ, η Ολλανδική ομάδα ήταν σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας και ο βαθμός ετοιμότητας των γηπεδούχων φάνηκε στο πρώτο μέρος. Αν και το τέμπο του παιχνιδιού ήταν αρκετά χαμηλό, η Άλκμααρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Μποαντού. Το γκολ της Άλκμααρ ήρθε μετά από αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού, καθώς μετά από κάθετη πάσα, ο Μποαντού βγήκε μόνος του απέναντι στον Διούδη και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον Παναθηναϊκό ήταν στο 26ο λεπτό με τους Κουλιμπαλί και Μουνιέ, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με τον Ιντρίσι στο 36ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, Ρεγκάγκος και Μουνιέ συνεργάστηκαν καλά, ωστόσο το σουτ που έκανε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός κόντραρε σε σώματα των αμυντικών της ολλανδικής ομάδας, ενώ οι Πράσινοι απείλησαν εκ νέου την Άλκμααρ με σουτ του Χατζηγιοβάνη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε το ρυθμό του και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο οι γηπεδούχοι σκόραραν το δεύτερο τέρμα τους στο 44ο λεπτό με τον Φράιντεϊ.  Ο Σαβαστάνο έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Φράιντεϊ εκμεταλλεύτηκε νέα αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-0. 

Βελτίωση στο δεύτερο μέρος

Καλύτερη ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πράσινοι βελτιώθηκαν στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ είχαν τις στιγμές τους στο ματς. Ο Κουλιμπαλί απείλησε στο 48′ μετά από ατομική προσπάθεια, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε η Άλκμααρ στο 49′ με τον Ιντρίσι. Στο 73ο λεπτό ο Κότσαρης απέκρουσε σουτ του Μπελ Χασάνι και οι Πράσινοι “απάντησαν” με τον Μπουζούκη στο 80ο λεπτό, ωστόσο το σουτ του νεαρού μέσου δεν βρήκε εστία. 

Ο Δώνης έκανε αρκετές αλλαγές στο δεύτερο μέρος και χρησιμοποίησε όσους παίκτες είχε στη διάθεση του, όμως δεν φάνηκε στο γήπεδο η έλλειψη χημείας. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το ρυθμό του, πίεσε όσο μπορούσε την Άλκμααρ και έχασε άλλες δύο ευκαιρίες. Η πρώτη με κεφαλιά του Πίσπα στο 87′ και η δεύτερη με άστοχο σουτ του Στάικου στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. 

ΆΛΚΜΑΑΡ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0 

Σκόρερ:
17′ Μποαντού, 44′ Φράιντεϊ
 
Άλκμααρ (Γιον Βαν Ντεν Μπρομ ): Μπίζοτ, Σβένσον, Φλααρ, Χατζηδιάκος, Ουβεγιαν, Μίντσγιο, Τιλ, Σουντγενς, Ιντρίσι, Μποάντου και Φράιντεϊ.

Παναθηναϊκός
( Γιώργος Δώνης ):  Διούδης (45′ Κότσαρης), Γιόχανσον(63′ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (80′ Κουντουριώτης), Οικονόμου (71′ Οικονομόπουλος), Κουλιμπαλί (Αποστολάκης), Δώνης (45′ Στάικος), Κάτσε (45′ Τζανδάρης), Ινσούα (45′ Μαυρομάτης), Μουνιέ (57′ Χαντζάρας), Χατζηγιοβάνης (57′ Μπουζούκης) και Ρεγκάκος(63′ Πίσπας).

Live Blog Παναθηναϊκός – Άλκμααρ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.