Χρειάζεται προσωπικότητα και την έχει

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον Στέφανο Καπίνο και την ευκαιρία που έχει να καθιερωθεί στην εστία του Ολυμπιακού για τα επόμενα χρόνια.
0
Νίκος Γαβαλάς
13/07/2016 • 08:26
Ο Στέφανος Καπίνο
  • shares
Για περισσότερα από τριάντα λεπτά βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο με τον Στέφανο Καπίνο. Εκεί, στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή του Ολυμπιακού στο Γκενκ, όπου πραγματοποιεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της. Μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης οι οποίοι έχουν ταξιδέψει μέχρι το Βέλγιο, «κλειδώσαμε» τον Καπίνο σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο του ξενοδοχείου και αρχίσαμε την ανάκριση.
       
Οι ερωτήσεις έπεφταν «βροχή» στη συνέντευξη Τύπου που μας παραχώρησε ο διεθνής γκολκίπερ. Ερωτήσεις δύσκολες και συνεχόμενες. Χωρίς να τον αφήνουμε να κάνει δεύτερες σκέψεις ώστε να εκφραστεί. Όμως, ο Καπίνο μπλόκαρε τα «σουτ» μας με άνεση ενός ώριμου άνδρα, ο οποίος ξέρει από καιρό να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.
       
Την ευφυΐα του την είχαμε ανακαλύψει αρχικώς στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακού, στις δύο συνεντεύξεις που μας είχε παραχωρήσει με χαρά για τα κανάλια novasports. Τώρα, όμως, ήταν λίγο διαφορετικά τα δεδομένα, καθώς απέναντί του ήταν αρκετοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι θέλαμε να μάθουμε τα πάντα. Ουσιαστικά, του μεταφέραμε όλα όσα θα ήθελε να τον ρωτήσει ο φίλος του Ολυμπιακού.
       
Ο Καπίνο ουδέποτε δυσανασχέτησε ακόμη και στις ερωτήσεις που ενδεχομένως να έκρυβαν «παγίδες». Αντιθέτως, με ψυχραιμία, χαμόγελο και ειρμό σκέψεων, έδινε απαντήσεις «μπαρουτοκαπνισμένου» ποδοσφαιριστή. Καμία από τις φράσεις του δεν ήταν τετριμμένη. Και όλα αυτά, μόλις στα 22 του χρόνια.   
       
Τώρα, γιατί μπήκαμε στον κόπο να σας αναφέρουμε τα παραπάνω; Διότι είμαστε της άποψης πως ο βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, εκτός από δυνατότητες, πρέπει να έχει και ισχυρή προσωπικότητα προκειμένου να διαχειριστεί με επιτυχία την άκρως απαιτητική θέση κάτω από την εστία.
       
Με όσα ακούσαμε από τον Καπίνο στο Βέλγιο, έχουμε τη βεβαιότητα πως διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα. Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που κατά γενική ομολογία διαθέτει, δικαιολογημένα δημιουργούνται προσδοκίες προς το πρόσωπό του, προκειμένου ο Ολυμπιακός να βρει ξανά (μετά την αποχώρηση του Ρομπέρτο) ηρεμία και σιγουριά στην πιο δύσκολη θέση της ενδεκάδας για πολλά χρόνια στο μέλλον. Άλλωστε, ο Καπίνο δε δίστασε να τονίσει πως βλέπει το μέλλον του να είναι ταυτισμένο με την ομάδα του Πειραιά, φιλοδοξώντας να μείνει σε αυτήν για πολλές αγωνιστικές περιόδους.
Γράψτε το σχόλιο σας...