Ρέτσος ήταν και ο Σάντσεθ

Αυτή τη φορά οι «πιτσιρικάδες» του Ολυμπιακού δε θέλουν το χρόνο τους για να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας.
0
Νίκος Γαβαλάς
10/07/2016 • 12:50
Ρέτσος, Ολυμπιακός
  • shares
Αυτή τη φορά οι «πιτσιρικάδες» του Ολυμπιακού δε θέλουν το χρόνο τους για να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας. Το πέρασμα από την ομάδα νέων, ή αν προτιμάτε το μεταβατικό στάδιο για τη δημιουργία επαγγελματικής καριέρας ίσως στην πιο απαιτητική ομάδα της χώρας, όχι απλώς δεν τους τρομάζει, αλλά δείχνουν σα να είναι έτοιμοι από καιρό.
Έτσι εξηγείται το γεγονός πως ο Βίκτορ Σάντσεθ αποφάσισε να έχει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τον Ρέτσο, τον Μανθάτη, τον Ανδρούτσο, αλλά και τις «παλιοσειρές» των νέων, Τσιμίκα και Βούρο, αφήνοντας στο Ρέντη τους Γιαννιώτα, Μπέρτο, Γούτα και Ολαϊτάν μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεων στις αυστριακές Άλπεις.

Στο αθλητικό κέντρο της Γενκ όπου γίνεται η προετοιμασία των πρωταθλητών επί βελγικού εδάφους, αλλά και στο φιλικό με την Γάνδη (όπου μόνο ο Ανδρούτσος δεν αγωνίστηκε), η νέα γενιά του Ολυμπιακού αποδεικνύει πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει την ευκαιρία της. Και εδώ είναι η ευθύνη του συλλόγου και δη του προπονητή. Όχι μόνο για να τους δώσει χρόνο στους αγώνες, αλλά για να παραμείνουν προσγειωμένοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Να προστατευθούν από το star-system του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Διότι αν δεν δημιουργηθεί μία "ασπίδα" γύρω τους, ελλοχεύει ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού τους.

Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που έχει στο τιμόνι του έναν προπονητή με τις παραστάσεις και την ποδοσφαιρική παιδεία του Βίκτορ. Διότι στα νιάτα του ήταν και εκείνος Ρέτσος, αφού ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης. Δούλεψε σκληρά και με το κεφάλι κάτω, έως ότου κατορθώσει να φθάσει να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Ο Σάντσεθ ξέρει τη διαδρομή από τις Ακαδημίες προς την πρώτη ομάδα. Γνωρίζει τις κακοτοπιές και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία προστασίας των «διαμαντιών» που κρύβονται στο Ρέντη, πριν έρθει η ώρα της αξιοποίησής τους. Η αίσθησή μας είναι πως πλησιάζει η ώρα για να απολαύσουν οι «Πειραιώτες» τους καρπούς της εξάχρονης διαδικασίας αναβάθμισης των Ακαδημιών τους και της λειτουργίας τους στα πρότυπα των μεγαλύτερων ομάδων του εξωτερικού.
Γράψτε το σχόλιο σας...