Η απόλυτη συσπείρωση

0
Νίκος Γαβαλάς
17/03/2011 • 00:01
Η απόλυτη συσπείρωση
  • shares

 Καταρχήν, για τον προφανέστατο: διότι ήθελε να εκφράσει την άποψή του αναφορικά με την υπόθεση του Γάλλου επιθετικού. Αν μη τι άλλο, πάντα έχει βαρύτητα η τοποθέτηση του πιο πετυχημένου παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όμως, έχουμε την αίσθηση, αν όχι τη βεβαιότητα πως με την επιλογή του να τοποθετηθεί δημοσίως, ο κ. Κόκκαλης θέλησε να στηρίξει τον κ. Μαρινάκη, αναγνωρίζοντας πως απ' την ημέρα κατά την οποία τον διαδέχθηκε, έχει ήδη προσφέρει πολλά. 

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που παραθέτουμε: «Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού διαχρονικά και με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι αυτοί που μαζί με άλλους προέδρους προσπάθησαν επί δεκαετίες και προσπαθούν ακόμα να βοηθήσουν τον αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να μπορεί ο κ. Σισέ και άλλοι σημαντικότεροι παίκτες από τον ίδιο, να έρχονται στην Ελλάδα και να αμείβονται αδρά».
Είναι αλήθεια πως απ' τις πρώτες ημέρες που ο κ. Μαρινάκης πήρε στα χέρια του το τιμόνι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν δίστασε να επενδύσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, προκειμένου να φέρει στο Λιμάνι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Μόνο με τη μεταγραφή του ʼλμπερτ Ριέρα, τίναξε τη μπάνκα στον αέρα. Υπενθυμίζουμε πως αν ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τους «Πειραιώτες», τότε το κόστος της μεταγραφής του θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
         
Είναι σαφές πως στη διοίκηση του Ολυμπιακού υπάρχει απόλυτη συσπείρωση. Καλύτερη απόδειξη απ' την γραπτή δήλωση του Σωκράτη Κόκκαλη, δεν υπάρχει. Εν κατακλείδι, η ομάδα στην οποία υπάρχει συνέχεια, σεβασμός στην ιστορία συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και εμπιστοσύνη στη διάδοχη κατάσταση, είναι σαφές πως στηρίζεται σε πανίσχυρα θεμέλια. Και μία τέτοια είναι ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας...