Όσα ζήσαμε στην Τούμπα

0
Νίκος Γαβαλάς
09/02/2015 • 00:08
Όσα ζήσαμε στην Τούμπα
  • shares
Διότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός διεκδίκησαν με πάθος και χωρίς ακρότητες τη νίκη την Τούμπα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και των τηλεθεατών έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Χωρίς αμφιβολία, οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν αντάξιοι των περιστάσεων. Και αν απουσίαζε εκείνη η επίθεση αντικειμένων που δέχθηκε ο Τσόρι όταν προσπάθησε να εκτελέσει ένα κόρνερ στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, πραγματικά δε θα υπήρχε κανένας λόγος να λοξοκοιτάξουμε προς την εξέδρα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο αρχηγός των "Πειραιωτών", ο Γιάννης Μανιάτης έκανε λόγο για άψογη φιλοξενία του ΠΑΟΚ, αναφέροντας πως το μόνο κακό περιστατικό ήταν αυτό που συνέβη στον Τσόρι. Διευκρίνισε δε ότι βοήθησαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ ώστε να κυλήσει το ντέρμπι με λίγα νεύρα. Θα προσθέταμε ότι τα νεύρα ήταν εντός του πλαισίου ενός ντέρμπι. Παρεμπιπτόντως, να βλέπατε τους παίκτες και τους παράγοντες των δύο ομάδων στα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα. Χωρίς ίχνος υπερβολής, γίναμε μάρτυρες ποδοσφαιρικού πολιτισμού.

Τώρα, σε ότι αφορά στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι της Τούμπας, ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να τον «πληγώσει» με αντεπιθέσεις, όπως είχε καταφέρει στο Καραϊσκάκη, στον πρώτο γύρο. Αναμφίβολα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποδειγματική αμυντική λειτουργία. Και παράλληλα, σε αρκετές περιπτώσεις (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) επιχείρησαν να βάλουν τη μπάλα κάτω, να την κυκλοφορήσουν με υπομονή για να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Ωστόσο, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως τις περισσότερες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός τις έχασε στο πρώτο μέρος. Διάστημα κατά το οποίο οι παίκτες του δεν κρατούσαν για ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους, κάνοντας ορισμένα αβίαστα λάθη. Ίσως να έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, προκειμένου να πάρουν οι πρωταθλητές Ελλάδας το τρίποντο, που το άξιζαν με βάση τη συνολική τους εικόνα στο ντέρμπι της Τούμπας.
Γράψτε το σχόλιο σας...