Αυτοδυναμία για τον Περέιρα

0
Νίκος Γαβαλάς
25/01/2015 • 08:01
Αυτοδυναμία για τον Περέιρα
  • shares
Ασφαλώς και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και στην προκειμένη περίπτωση, το πετυχημένο αποτέλεσμα θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος για 42η φορά στην ιστορία των «ερυθρόλευκων».

Ωστόσο, είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού πως το ηλεκτροσόκ το οποίο προκάλεσε η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία στα μέσα της περιόδου, είναι άκρως αποτελεσματική. Δίχως υπερβολή, στο λιγοστό διάστημα που βρίσκεται ο Βίτορ Περέιρα στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων», έχει καταφέρει πολύ γρήγορα να αλλάξει λίγα, αλλά εξόχως σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός απολαμβάνει τα οφέλη μίας ποδοσφαιρικής αυτοδυναμίας.

Στο απόλυτο αφεντικό των αποδυτηρίων οφείλουμε να πιστώσουμε τη σημαντική βελτίωση στην αμυντική λειτουργία των παικτών των πρωταθλητών Ελλάδας. Πρέπει να του «χρεώσουμε» και το πάθος το οποίο βγάζουν για ολόκληρο 90λεπτο. Ακόμη και στο χρονικό σημείο όπου όλα έχουν κριθεί (για παράδειγμα, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-3 στο Ηράκλειο), ο Περέιρα έχει τον τρόπο να πείθει τους παίκτες του να συνεχίζουν να παίζουν με το "πόδι πατημένο στο γκάζι".

Το σχέδιο δράσης του ταιριάζει απόλυτα στους «Πειραιώτες», αφού βελτιώνει την εικόνα τους και την αποτελεσματικότητά τους. Υπάρχει, πλέον, ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές και έτσι κάθε αντίπαλος πολύ δύσκολα μπορεί να «κτυπήσει» στην κόντρα επίθεση. Εν κατακλείδι, χωρίς ίχνος υπερβολής, το σύνολο των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε ο Περέιρα στο Ηράκλειο, ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις ιδιαιτερότητες του αγώνα που διεξήχθη μέσα σε «καυτή» ατμόσφαιρα. Κι έτσι οι "ερυθρόλευκοι" 'έφθασαν στην κατάκτηση ενός απαραίτητου τρίποντου στην κούρσα προς τον τίτλο.
Γράψτε το σχόλιο σας...