Ο Μίτσελ που γνώρισα

0
Νίκος Γαβαλάς
07/01/2015 • 14:51
Ο Μίτσελ που γνώρισα
  • shares

Θα με συγχωρέσετε, αλλά καλύπτοντας 22 ολόκληρα χρόνια το πάντα απαιτητικό ρεπορτάζ των «ερυθρόλευκων», αισθάνομαι την ανάγκη να βάλω στο περιθώριο τους δημοσιογραφικούς κανόνες προκειμένου να μιλήσω για τον Μίτσελ που γνώρισα.

Στους 23 μήνες που συνεργαστήκαμε -ως προπονητής και ρεπόρτερ- είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο που σεβάστηκε στον υπερθετικό βαθμό το δημοσιογραφικό έργο, δηλαδή τον κόσμο του Ολυμπιακού. Διότι μέσα από τα κανάλια novasports και το novasports.gr έβλεπε τη γέφυρα επικοινωνίας με τους φιλάθλους. Και ήθελε πάντα να ξεκαθαρίζει με τις απαντήσεις του -χωρίς να έχει τη διάθεση να διεκπεραιώσει κάποια υποχρέωση- τις απορίες του κοινού που του μεταφέραμε μέσω των ερωτήσεών μας. Πρακτική την οποία υπηρετούσε ευλαβικά τόσο στις εύκολες, αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές της περιόδου.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έκαναν λόγο για το επικοινωνιακό χάρισμά του. Εμείς, αισθανόμασταν πάντα πως είχαμε απέναντί μας μία τεράστια προσωπικότητα, η οποία χωρίς έπαρση, αλλά με απλότητα κατέθετε χωρίς φόβο και πάθος τις απόψεις του, με γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού. Τα οποία λάθη μπορεί να έκανε (διότι αλάνθαστος είναι μόνο εκείνος ο οποίος μένει αδρανής), έγιναν χωρίς πρόθεση.

Δίχως άλλο, η συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ελλάδας αυτήν την (παρ' ολίγο) διετία την κρίνουμε άκρως πετυχημένη. Και είναι εξόχως σημαντικό πως οι δρόμοι του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ χώρισαν με υποδειγματικό τρόπο. Η ομάδα του Πειραιά έχει, πλέον, στην Ιβηρική χερσόνησο έναν ακόμη πρεσβευτή της.

Μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Μίτσελ Γκονζάλεθ  θα συνεχίσει να διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ολυμπιακό. Τούτο είναι σπουδαίο επίτευγμα. Και να ξέρετε πως στη ζωή μπορεί στην πορεία να φανεί περισσότερο χρήσιμο από έναν πετυχημένο γάμο, ένα πετυχημένο (όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό) διαζύγιο. Για αυτούς τους «τίτλους τέλους», τα εύσημα αξίζουν και οι δύο πλευρές: ο Μίτσελ Γκονζάλεθ και η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας...