Από τη Μυτιλήνη στη Λιβαδειά

0
Νίκος Γαβαλάς
19/12/2014 • 00:39
Από τη Μυτιλήνη στη Λιβαδειά
  • shares

Συγνώμη, αλλά τούτο αποτελεί μεγάλο κέρδος για τον πρωταθλητή Ελλάδας που έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί βάσιμα πως θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στην τρέχουσα περίοδο. Διορθώνοντας αδυναμίες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά και με τη δουλειά των προπονήσεων, μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του και να γίνει πιο αποτελεσματικός.

Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως οι «Πειραιώτες» έχουν την ευχέρεια να αφοσιωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους έως τις 19 Φεβρουαρίου, οπότε και θα δώσουν τον πρώτο αγώνα με την Ντνίπρο στο Κίεβο για τη φάση των «32» του Europa League. Έως τότε, θα τα δώσουν όλα ώστε να αναρριχηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Βεβαίως, η αγωνιστική που ακολουθεί -η τελευταία μέσα στη χρονιά- μοιάζει πολύ κρίσιμη, αφού τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ παίζουν μακριά από το σπίτι τους. Η ομάδα του Μίτσελ δοκιμάζεται το Σάββατο από την Καλλονή στη Μυτιλήνη, ενώ μία ημέρα μετά το σύνολο του Αναστασιάδη από τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Η καλύτερη εξέλιξη για τους «ερυθρόλευκους» θα ήταν να κάνουν Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας μονάχοι τους. Κάτι που θα συμβεί εφόσον νικήσουν την Καλλονή και ο ΠΑΟΚ αποτύχει να πάρει το τρίποντο στην Βοιωτία. Όμως, αν ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων είναι διαφορετικός, μπορεί οι δύο ομάδες να βρεθούν εκεί όπου ήταν πριν από την έναρξη της 15ης αγωνιστικής.

Η ουσία είναι πως υπάρχει μεγάλη απόσταση από τη Μυτιλήνη έως την Λιβαδειά. Και θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή έως και την Κυριακή το βράδυ. Στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, όλα μπορούν να συμβούν. Ας το απολαύσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο (ομάδες, Τύπος και κόσμος). Διότι ποτέ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι το "δεύτερο σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μας".
Γράψτε το σχόλιο σας...