Το Europa League δίνει μεγάλο κίνητρο

0
Νίκος Γαβαλάς
15/12/2014 • 01:05
Το Europa League δίνει μεγάλο κίνητρο
  • shares
Επιπλέον, από την κλήρωση που θα διενεργηθεί στη Νιον της Ελβετίας θα προκύψει και ο πιθανός αντίπαλος στη φάση των «16».

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα βρίσκεται ανάμεσα στους ισχυρούς της κλήρωσης. Μόνο που οι ανίσχυροι δεν μοιάζουν με χαμηλά εμπόδια. Για την ακρίβεια υπάρχουν 16 ομάδες για όλα τα γούστα: από τη Λίβερπουλ, τη Ρόμα και τον Αγιαξ, έως την Γιουνγκ Μπόις, την Άαλμποργκ και την Γκινγκάμπ. Λίγη τύχη, λοιπόν, θα ήταν καλοδεχούμενη για την ομάδα του Μίτσελ, η οποία μέσω του Europa League μπορεί να βρει ένα ισχυρό κίνητρο διάκρισης.

Η ταπεινή μας άποψη είναι πως στις μέρες μας, μία ελληνική ομάδα μπορεί να κοιτάξει μακριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο στο Europa League. Διότι στο Champions League, η πρόκριση από τους ομίλους στους «16» είναι μεγάλη επιτυχία. Από 'κει και έπειτα, σε περίπτωση κατά την οποία ένας ελληνικός σύλλογος καταφέρει να βρεθεί στον προημιτελικό γύρο, τότε θα μιλάμε ξεκάθαρα για υπέρβαση.

Σίγουρα, είναι μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό να καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στον πολυμέτωπο αγώνα του. Αφενός να κατορθώσει να διατηρήσει τα κεκτημένα στις εγχώριες διοργανώσεις Αφετέρου να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνει στο Europa League. Επιμένουμε πως πρόκειται για μία διοργάνωση στην οποία δικαιούται να κάνει όνειρα μία ελληνική ομάδα. Σε περίπτωση κατά την οποία η τύχη χαμογελάσει λίγο στον Ολυμπιακό στην κλήρωση της Νιον κι αν παράλληλα διορθωθούν οι αδυναμίες του ρόστερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τότε μπορεί το ευρωπαϊκό ταξίδι να έχει ακόμη αρκετούς προορισμούς.
Γράψτε το σχόλιο σας...