Περιμένει, διορθώνει και ονειρεύεται

0
Νίκος Γαβαλάς
10/12/2014 • 12:04
Περιμένει, διορθώνει και ονειρεύεται
  • shares
Ήδη, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην επόμενη ημέρα, αναμένοντας αρχικώς την κλήρωση της Δευτέρας, όπου θα προκύψει ο αντίπαλος στη φάση των «32» του Europa League, καθώς και ο πιθανός αντίπαλος στους «16», εφόσον ξεπεράσουν με επιτυχία το πρώτο εμπόδιο σε διπλούς αγώνες στις 19 και στις 26 Φεβρουαρίου. Τα ματς της φάσης των «16» είναι προγραμματισμένα για τις 12 και τις 19 Μαρτίου.

Η ταπεινή μας άποψη είναι πως το Europa League είναι μία διοργάνωση που επιτρέπει στον πρωταθλητή Ελλάδας να κάνει όνειρα διάκρισης. Ασφαλώς και ως ένα βαθμό την πορεία του μπορεί να επηρεάσει ο παράγοντας τύχη. Και θα είναι χρήσιμο να του χαμογελάσει στην κλήρωση της Δευτέρας.

Από 'κει και έπειτα, όμως, θα πρέπει να προκαλέσει και ο ίδιος ο Ολυμπιακός την τύχη του. Τι ακριβώς εννοούμε; Οφείλει να ενεργοποιηθεί στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, προκειμένου να διορθώσει τις αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε βέβαιοι πως θα το πράξει, αφού και ο ίδιος ο πρόεδρος της πειραϊκής εταιρίας, Βαγγέλης Μαρινάκης γνωστοποίησε με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Μάλμε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφές.

Επομένως, η ομάδα του Πειραιά περιμένει την κλήρωση, διορθώνει τις αδυναμίες της και εν συνεχεία θα έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται μία διάκριση στο Europa League. Απλώς να θυμίσουμε πως η φιναλίστ τα δύο προηγούμενα χρόνια στη διοργάνωση, η Μπενφίκα δηλαδή, «σκόνταψε» όταν βρήκε τον Ολυμπιακό απέναντί της πέρσι στους ομίλους του Champions League. Έχοντας τούτο ως δεδομένο, και ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε διάκριση στη διοργάνωση.
Γράψτε το σχόλιο σας...