Τι άλλο να θέλουμε;

0
Νίκος Γαβαλάς
19/10/2014 • 00:54
Τι άλλο να θέλουμε;
  • sharesΗ μπάλα να πηγαίνει διαρκώς πάνω κάτω. Οι ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Και σκοπιμότητα αλλά και τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα να απέχουν από την ημερήσια διάταξη. Συγνώμη, αλλά τι άλλο μπορούμε να θέλουμε από ένα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος;

Πόσο δίκαιο έχει ο Μίτσελ ο οποίος τόσο καιρό δηλώνει πως το επίπεδο της Σούπερ Λίγκας έχει ανέβει σημαντικά. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για κάθε βαθμό, για κάθε τρίποντο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μας το είπε ξεκάθαρα μετά το τελευταίο σφύριγμα της συγκλονιστικής αναμέτρησης του Ηρακλείου: «Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που μπορούμε να το κερδίσουμε εύκολα, τουλάχιστον με τον τρόπο που κάναμε πέρυσι. Προκαλούμε συγκινήσεις με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Παράλληλα, προβληματιστήκαμε από τον τρόπο που αμυνθήκαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.

Αυτομάτως, άνοιξε από μόνος του ένα άλλο κεφάλαιο της αναμέτρησης της Κρήτης, το οποίο αφορά στην κάκιστη αμυντική λειτουργία και ιδιαίτερα στα προβλήματα που καταγράφηκαν στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Ίσως το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στις επιστροφές των «ερυθρόλευκων». Δεν οργανώνονται γρήγορα και αποτελεσματικά και έτσι δημιουργούνται διάδρομοι προς τη μεγάλη περιοχή. Να είναι καλά ο Ρομπέρτο, ο οποίος κατά την προσωπική μας άποψη ήταν ο MVP του αγώνα. Και ίσως η σημαντικότερη μεταγραφή που έχει κάνει η ομάδα του Πειραιά τα τελευταία χρόνια.
       
Από κει και έπειτα πιστεύουμε ότι η μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με τις απουσίες των πολλών διεθνών αλλά και των τραυματιών, έβγαλαν εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό. Αν συνυπολογίσουν και τον αποκλεισμό από την ενδεκάδα βασικών μονάδων, όπως είναι οι Αφελάι, Κασάμι, Αμπιντάλ και Εντινγκά, τότε δε θα πρέπει να θεωρούμε έκπληξη την έλλειψη ισορροπίας στις γραμμές των πρωταθλητών Ελλάδας στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ολοκληρώνοντας, είμαστε πεπεισμένοι πως την Τετάρτη το βράδυ θα διορθωθούν οι ανορθογραφίες και οι «Πειραιώτες» θα κατορθώσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του εξόχως δύσκολου και συνάμα κρίσιμου αγώνα με την Γιουβέντους στο Φάληρο. Άλλωστε τα ματς του πρωταθλήματος είναι εντελώς διαφορετικά από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού.
Γράψτε το σχόλιο σας...