Άμεση προσαρμογή, βέβαιη προσφορά

0
Νίκος Γαβαλάς
11/08/2014 • 08:10
Άμεση προσαρμογή, βέβαιη προσφορά
  • shares
 
Με αφορμή την επίσημη παρουσίασή του, θα στρέψουμε το βλέμμα μας στον Ερίκ Αμπιντάλ. Επειδή τα τελευταία 24ωρα παρασυρθήκαμε από τις εξελίξεις στην υπόθεση Αφελάι (ήταν λογικό), να υπενθυμίσουμε πως και ο Γάλλος αμυντικός είναι μία απ' τις σημαντικότερες κινήσεις που έχουν καταγραφεί στο μεταγραφικό παζάρι, από ελληνική ομάδα, τα τελευταία χρόνια.
         
Έχουμε τη βεβαιότητα πως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Μάλιστα, η παρουσία του στην αμυντική τη γραμμή πιθανότατα θα βελτιώσει (χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να τους μειώσουμε), τους αμυντικούς παίκτες οι οποίοι υπάρχουν τώρα στο δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας.
         
Η ταπεινή μας άποψη είναι πως η ηλικία του δεν αποτελεί τροχοπέδη για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις οι οποίες αυτομάτως γεννιόνται με την έλευση του στο Λιμάνι. Ίσα -ίσα που οι θέσεις στις οποίες μπορεί να αγωνιστεί (στα άκρα της άμυνας, αλλά και στο κέντρο αυτής), χρειάζονται και εμπειρία, εκτός από ικανότητες.
         
Ήδη, από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Αμπιντάλ έδειξε τις ηγετικές ικανότητές του τόσο εντός γηπέδου, όσο στα αποδυτήρια. Έχει και ξέρει τον τρόπο για να μιλήσει στους συμπαίκτες. Πιστεύουμε πως τέτοιες προσωπικότητες είναι απαραίτητες σε ομάδες με μεγάλες απαιτήσεις και πίεση όπως ο Ολυμπιακός. Βεβαίως, αν επιβεβαιωθούμε ή όχι θα φανεί στη διάρκεια της σεζόν που αρχίζει σύντομα. Όμως, ρισκάρουμε να καταθέσουμε την πρόβλεψη μας, έχοντας "εμπιστοσύνη στα μάτια μας" και σε όσα είδαμε από τον Αμπιντάλ σε Αυστρία και αμερικάνικη ήπειρο.
Γράψτε το σχόλιο σας...