Ταξιδεύοντας στην Αμερική με τον Ολυμπιακό

0
Νίκος Γαβαλάς
29/07/2014 • 08:14
Ταξιδεύοντας στην Αμερική με τον Ολυμπιακό
  • shares

Υπενθυμίζουμε πως έως την επιστροφή τους στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εννέα πτήσεις σε διάστημα 14 ημερών. Μάλιστα, αν προκριθούν στον τελικό της 4ης Αυγούστου στο Μαϊάμι, τότε οι πτήσεις μπορεί να φθάσουν τις δέκα. Επιπλέον, λόγω των μεγάλων ταξιδιών, οφείλουν να αγωνίζονται διαρκώς σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Και πιστέψτε μας, τούτο δεν είναι καθόλου εύκολο.

Για παράδειγμα, ξεκίνησαν απ' το θερμό και με πολύ υγρασία Νιού Τζέρσεϊ, για να μετακομίσουν στο Τορόντο, όπου ο υδράργυρος δύσκολα περνούσε πάνω από τους 20 βαθμούς. Μετά ήρθε το ταξίδι στο Σικάγο, όπου η υγρασία «κτυπάει» κόκκινο. Και μετά το ματς με την Λίβερπουλ, το πρόγραμμα περιελάμβανε το ταξίδι της επιστροφής στη βάση του Ολυμπιακού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Νιου Τζέρσεϊ, όπου θα παραμείνει έως και την Παρασκευή, οπότε και θα «πετάξει» για την μεγαλύτερη πόλη στη Μινεσότα, την Μινεάπολη για το φιλικό με την Μάντσεστερ Σίτι.

Όμως, μέσα σε τέτοιες συνθήκες κτίζονται οι ομάδες. Δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στα μέλη τους. Κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του Ολυμπιακού. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναδείξουμε την ικανοποίηση του Μίτσελ για την γενικότερη προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στις υποχρεώσεις του. Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός δεν κρύβει τη χαρά του για το εξαιρετικό κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί εντός των τειχών της ομάδας του Πειραιά, ανάμεσα στους παίκτες (νέους και παλιούς).
Βγάζει υγεία ο Ολυμπιακός σε όποιον έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί από κοντά όλη την πορεία του στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στα δικά μας μάτια, τούτο είναι εξίσου σημαντικό όφελος σε σχέση με τα αγωνιστικά κέρδη που μπορεί να έχει από την παρουσία του σε ένα τουρνουά, στο οποίο μετέχει η ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και η εικόνα του πηγαίνει σε 152 χώρες σε όλον τον κόσμο. Προσοχή, σε ότι αφορά στα αγωνιστικά κέρδη, δεν εννοούμε τα αποτελέσματα (αυτά πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα). Αναφερόμαστε στη βελτίωση της ομάδας του Πειραιά, παίζοντας με τις κορυφαίες ομάδες της «Γηραιάς Ηπείρου».

Γράψτε το σχόλιο σας...