Ο Μίτσελ χρησιμοποιεί τα φιλικά για τη "βρώμικη" δουλειά

0
Νίκος Γαβαλάς
24/07/2014 • 09:28
Ο Μίτσελ χρησιμοποιεί τα φιλικά για τη "βρώμικη" δουλειά
  • shares
Παράλληλα, κοινός παρανομαστής της κουβέντας μας θα πρέπει να είναι η μεγάλη χρησιμότητα των φιλικών στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενόψει τη επιστροφής των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το αναφέρουμε τούτο επειδή θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και θα εντοπίσουν τις όποιες αδυναμίες τους απέναντι σε πανίσχυρες ευρωπαϊκές ομάδες. Επομένως, καλύτερη προετοιμασία ήταν αδύνατο να προγραμματίσουν ο Μίτσελ και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ωστόσο, έτσι όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα ο Ισπανός τεχνικός οφείλει να «χρησιμοποιήσει» τα φιλικά που ακολουθούν προκειμένου να κάνει ξανά την «βρώμικη» δουλειά: να προχωρήσει στο οριστικό ξεκαθάρισμα του ρόστερ του Ολυμπιακού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έφερε μαζί του 24 ποδοσφαιριστές και τρεις τερματοφύλακας. Ο αριθμός έφθασε τους 28 με την ένταξη του Κώστα Φορτούνη στην ομάδα. Και από εκεί και έπειτα, αναμένεται να ντυθούν στα ερυθρόλευκα τρεις έως τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζεται στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής ή στην κορυφής της επίθεσης. Επομένως, ο αριθμός των παικτών μπορεί να «σπάσει» και πάλι το «φράγμα» των 30 και να φθάσει ακόμη και τους 32.

Σε μία τέτοια περίπτωση και με βάση όσα έχει πει επανειλημμένως ο Μίτσελ περί ενός μικρού και ευέλικτου ρόστερ 23 ποδοσφαιριστών συν τους τρεις τερματοφύλακες, θα είναι υποχρεωμένος να «κόψει» ξανά παίκτες. Τουλάχιστον πέντε θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού στέγη. Και πλέον τα πράγματα δε θα είναι εύκολα για τον Ισπανό τεχνικό. Αλλωστε και στο Ζέεφελντ, όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, είχε παραδεχθεί πως είναι δύσκολο να παίρνει αποφάσεις για τη μείωση του δυναμικού, αφού πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να αδικήσει κάποιους από τους παίκτες του. Όμως, έτσι είναι η ζωή του προπονητή μίας μεγάλης ομάδας με τεράστιες απαιτήσεις. Χρειάζεται να λαμβάνει πάντα τις δύσκολες αποφάσεις.
Γράψτε το σχόλιο σας...