Ο «Φέτφα» σε ρόλο Ιμπαγάσα

0
Νίκος Γαβαλάς
03/03/2011 • 11:36
Ο «Φέτφα» σε ρόλο Ιμπαγάσα
  • shares

Η παρουσία του και οι εμπνεύσεις του επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού των «Πειραιωτών». Έχει την ηρεμία, το καθαρό μυαλό, αλλά και την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση, ώστε να οργανώνει με μαεστρία τις κινήσεις των συμπαικτών του.

Ωστόσο, η άλλη όψη του νομίσματος κρύβει ένα στοιχείο το οποίο αποτελεί αξίωμα και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: ο «Κάνιο» είναι πλέον 34 ετών (έχει γεννηθεί στις 27 Οκτωβρίου του 1976). Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αδυνατεί να «οργώνει» το γήπεδο για ενενήντα λεπτά, κάθε εβδομάδα. Διότι βοηθάει και στην αμυντική λειτουργία, τρέχοντας όπου και όσο μπορεί για να καλύψει τρύπες.

Λογικό είναι απ' τα συνεχόμενα παιχνίδια, να αισθάνεται κόπωση. Και φυσιολογικό επόμενο είναι το τεχνικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων» να του δίνει ειδικό πρόγραμμα συντήρησης στις προπονήσεις.

Εμείς, θα θέσουμε ένα ζήτημα με το οποίο είχαμε ασχοληθεί και κατά το παρελθόν. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πορευτεί μόνο με τον Ιμπαγάσα στην επόμενη σεζόν, όταν και θα είναι αυξημένες οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις, λόγω της παρουσίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι απαραίτητο να βρεθεί στην αγορά ένας ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του Αργεντινού. Ναι, είναι εύκολο στα λόγια μία τέτοια αναζήτηση. Όμως στην πράξη θέλει τύχη και πολλά χρήματα για να βρεθεί ένας παίκτης ο οποίος θα μπορέσει να παίξει με ανάλογη επιτυχία το ρόλο του Ιμπαγάσα. 

Εκτός κι αν το ρόλο αυτό αναλάβει ο Γιάννης Φετφατζίδης. Κατά την προσωπική μας άποψη, ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπορεί να βγάλει στο γήπεδο τις μεγάλες του δυνατότητες, όταν παίζει στον άξονα. Το τονίζουμε τούτο, επειδή απ' την αρχή της τρέχουσας περιόδου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να τον καθιερώσει σε ρόλο δεξιού χαφ.

Δίχως άλλο, όλα τα παραπάνω αποτελούν τροφή για σκέψη και γόνιμη συζήτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας...