Οι τελευταίες μεταγραφές

0
Νίκος Γαβαλάς
14/07/2014 • 23:53
Οι τελευταίες μεταγραφές
  • shares
Για την ακρίβεια, απομένουν δύο - τρία κομμάτια για να συμπληρωθεί το «ερυθρόλευκο» μωσαϊκό. Λογικά με την απόκτηση του Πουλίδο, ενός ακραίου χαφ (ενδεχομένως του Αμραμπατ) και ενός επιθετικού από το πάνω ράφι (αφού εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τα ρέστα τους), θα κλείσει το κεφάλαιο των μεταγραφών για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.

Η δίχως αρχή και τέλος, παρακολούθηση μεταγραφικών στόχων απ' το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών, διευκόλυνε αφάνταστα το έργο τους στο παζάρι της τρέχουσας περιόδου. Η προεργασία είχε γίνει εδώ και καιρό. Και έτσι η «καταιγίδα» των αγορών ήρθε φυσιολογικά και στην κατάλληλη στιγμή.

Οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδας κινούνται στη λογική της απόκτησης παικτών οι οποίοι βρίσκονται σε μικρή ηλικία, αλλά έχουν δείξει από νωρίς στίγμα των δυνατοτήτων τους. Έτσι, μέσα απ' τον Ολυμπιακό μπορεί να εκτοξευθεί η καριέρα τους, με προσωπικά, αλλά και συλλογικά οφέλη. Άλλωστε, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό κόσμο όπως είναι αυτός του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μία ομάδα που προέρχεται από μικρή αγορά όπως είναι η ελληνική, μπορεί αρχικώς να επιβιώσει και εν συνεχεία να διακριθεί μόνο αν πορεύεται με βάση αυτό το πλάνο.

Ασφαλώς και δίπλα στο νέο "αίμα", προστίθεται η εμπειρία ορισμένων παικτών οι οποίοι διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να λειτουργήσουν σαν καθοδηγητές της ομάδας. Να εμπνεύσουν και να δείξουν το δρόμο προς την επιτυχία. Το ρόλο αυτό πήρε πέρυσι ο Τσόρι Ντομίνγκες, αλλά και ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Τώρα, θα έχουν δίπλα τους μία τεράστια προσωπικότητα, τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος απ' τις πρώτες ώρες που βρέθηκε στο Ζέεφελντ, «έκλεψε» την παράσταση.

Αν και είναι αστέρι πρώτης γραμμής, δείχνει απλός και υπόδειγμα επαγγελματία. Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στο νέο του περιβάλλον, απολαμβάνοντας την παρουσία του στους «ερυθρόλευκους». Τέλος, ηγετικό ρόλο μπορεί να παίξει και ο Κασάμι. Ας το έχουμε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
Γράψτε το σχόλιο σας...