Φαίνεται η δουλειά του Σίλβα και του Ανδρέα Μπουχαλάκη

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη φιλική νίκη 1-0 του Ολυμπιακού επί της Ρίζερσπορ και την εικόνα των «ερυθρολεύκων».
0
Νίκος Γαβαλάς
19/07/2015 • 08:00
Φαίνεται η δουλειά του Σίλβα και του Ανδρέα Μπουχαλάκη
  • shares
Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό άρχισαν να φαίνονται πιο καθαρά στο φιλικό παιχνίδι με τη Ρίζεσπορ, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στις αυστριακές Άλπεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός δημιουργεί ένα «οικοδόμημα» το οποίο στηρίζεται στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, την ταχύτητα, αλλά και την έντονη πίεση.

Σημαντικό ρόλο στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο προπονητής των Πειραιωτών έχουν οι δύο αμυντικοί μέσοι. Διότι εκτός από τις βοήθειες που θα πρέπει να παρέχουν στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, οφείλουν να δίνουν σημαντικές λύσεις και στον τομέα της ανάπτυξης.

Φαίνεται πως ο Μάρκο Σίλβα βρίσκει στο πρόσωπο του Ανδρέα Μπουχαλάκη μία εξαιρετική λύση που ενδεχομένως να μην περίμενε, αλλά και να μην περιμέναμε. Για όσους το ξεχνούν, ο Έλληνας αμυντικός μέσος είχε εξαιρετική παρουσία πέρυσι το καλοκαίρι στο Champions Cup, που είχε διεξαχθεί στην Αμερική. Όμως, στην πορεία της περιόδου δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε.

Τώρα, είναι σαφές ότι παίζει με αυτοπεποίθηση. Ίσως η παρουσία του Μάρκο Σίλβα να του έχει αλλάξει την ψυχολογία. Ασφαλώς και έχει ακόμη πορεία η προετοιμασία. Ωστόσο, η προσωπική μας άποψη είναι πως ο Μπουχαλάκης έχει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να αναβαθμιστεί στη νέα σεζόν και να βρεθεί στη δεξαμενή των βασικών επιλογών του προπονητή του.
Γράψτε το σχόλιο σας...