Εξηγεί, εφαρμόζει και περιμένει

Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά όλες τις προπονήσεις του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ της Αυστρίας όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα πως όσα δουλεύει ο Μάρκο Σίλβα, τα παρουσίασαν οι παίκτες στο φιλικό με την Ντούκλα Πράγας.
0
Νίκος Γαβαλάς
16/07/2015 • 08:26
Εξηγεί, εφαρμόζει και περιμένει
  • shares
Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά όλες τις προπονήσεις του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ της Αυστρίας όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα πως όσα δουλεύει ο Μάρκο Σίλβα, τα παρουσίασαν οι παίκτες στο φιλικό με την Ντούκλα Πράγας. Για την ακρίβεια, εφήρμοσαν την τακτική του για όσο διάστημα είχαν δυνάμεις. Και ειδικά στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οπότε και κυριάρχησαν, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. 

Βεβαίως, εύλογα θα αναρωτηθείτε τι ακριβώς τους διδάσκει. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει γρήγορη κυκλοφορία σε σύστήμα 4-2-3-1. Ζητάει πίεση από τον φορ και τους μεσοεπιθετικούς, με αμοιβαία αλλαγή θέσεων όποτε τους δίνεται η ευκαιρία. Περιμένει από τους αμυντικούς μέσους πολλές πρωτοβουλίες στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.


Στο σύνολό τους, οι ένδεκα που έπαιξαν από την αρχή, εφήρμοσαν και με το παραπάνω τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος κράτησε πολλές σημειώσεις στο μπλοκάκι του από το φιλικό με την Ντούκλα. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια κόπωσης, αλλά και δυσλειτουργίας εξαιτίας των πολλών αλλαγών με αποτέλεσμα στο τέλος να ηττηθεί.

Παρεμπιπτόντως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν χρησιμοποίησε ούτε λεπτό τους Τζανδάρη, Βούρο και Καραμάνο. Θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, επιχειρώντας να βρούμε τους παίκτες που θα μπουν στη «μαύρη» λίστα, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας σε Αυστρία και Τουρκία.

Βεβαίως, ο Μάρκο Σίλβα περιμένει και τα επόμενα τρία φιλικά με Ρίζεσπορ, Φενερμπαχτσέ και Αντάλιασπορ, προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του αναφορικά με το ρόστερ της νέας σεζόν. Θα υποχρεωθεί να κόψει επτά ή οκτώ ποδοσφαιριστές. Δύσκολες αποφάσεις. Όμως, οι προπονητές είναι για να λαμβάνουν τις δύσκολες αποφάσεις.
Γράψτε το σχόλιο σας...

Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, 17:15

Live