Στη σωστή κατεύθυνση

22/02/2011 • 21:59
Στη σωστή κατεύθυνση
  • shares

Οι «Περαιώτες» δε σταμάτησαν εδώ. Και την Τρίτη ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια του γηπέδου Καραϊσκάκη. Στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία εκείνου του πλαισίου που θα αποτρέπει στο μέλλον την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.

Σημαντικότερο όλων είναι πως ο κ. Μαρινάκης, αφού αναγνώρισε το λάθος του, είναι πλέον αποφασισμένος να ψάξει σε βάθος την υπόθεση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Φάληρο, μετά το τέλος του ντέρμπι των «αιωνίων». Η επιθυμία του να βρεθούν όσοι επιχείρησαν να προπηλακίσουν ποδοσφαιριστές των «πρασίνων», δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Πολύ απλά γιατί ουδείς κατά το παρελθόν, τόλμησε κάτι ανάλογο. Και ξέρετε πολύ καλά πως υπάρχουν ουκ ολίγες υποθέσεις επεισοδίων στα ελληνικά γήπεδα, οι οποίες έχουν μπει στο αρχείο, διότι κανείς παράγοντας δε μπήκε στον κόπο να «σκαλίσει» και να έρθει απέναντι απ' τον πυρήνα των ταραξιών. Δεν κάνουμε λόγο για την Πολιτεία, αφού ήταν πάντα απούσα. Ούτε εσκεμμένα να το έκανε.

Παρεμπιπτόντως, μόνο ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε αποβάλει απ' τους αγώνες της ΑΕΚ τον οπαδό που είχε πετάξει μπουκάλι στον Ριβάλντο, σε ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όταν ο Βραζιλιάνος φορούσε την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σίγουρα, πολλοί υποστηρίζουν πως με την αναγνώριση ενός λάθους που φαντάζει με περιφραστική συγνώμη, δεν λύνονται τα προβλήματα. Ναι, αλλά είναι ένα βήμα. Και μεγαλύτερο ακόμη, η προσπάθεια της διοίκησης του Ολυμπιακού για τον εντοπισμό όσων επιτέθηκαν στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Όπως επισημαίνουμε τα σοβαρά λάθη και τα καυτηριάζουμε, θα πρέπει να αναδεικνύουμε και όλες τις ενέργειες (λίγες, είναι η αλήθεια) οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε καλύτερες ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας...