Συγνώμη κύριε Μίτσελ...

0
Νίκος Γαβαλάς
11/12/2013 • 10:49
Συγνώμη κύριε Μίτσελ...
  • shares
Ασφαλώς και το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτήν την πολύ σημαντική επιτυχία, ανήκει στους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων». Ωστόσο και ο Μίτσελ πρέπει να φαίνεται στο κάδρο μαζί με τους παίκτες του. Ας μην κρυβόμαστε, αμφισβητήθηκε όσο λίγοι απ' το περασμένο καλοκαίρι. Και δικαιούται όχι απλώς να του απονεμηθούν τα απαραίτητα εύσημα, αλλά αξίζει και μίας μεγάλης συγνώμης απ' την ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία, σημαντικό κομμάτι της οποίας βιάστηκε να τον στείλει πίσω στην Ισπανία, επειδή από Σεπτέμβρη μήνα ο Ολυμπιακός των πολλών νέων προσώπων δεν έπαιζε θελκτικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί από τούτη τη φιλόξενη γωνία του novasports.gr να ζητούσαμε εδώ και καιρό να δοθεί πίστωση χρόνου στον Ισπανό για να δουλέψει, όμως αισθανόμαστε την ανάγκη να του ζητήσουμε συγνώμη επειδή βρέθηκε στα «σχοινιά», χωρίς να υπάρχει καμία ποδοσφαιρική λογική στην αυστηρότατη κριτική που δεχόταν απ' τις αρχές της περιόδου. Ή μάλλον απ' τα φιλικά του καλοκαιριού, χωρίς να υπερβάλλουμε διόλου. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, η διοίκηση του σκέφτεται με βάση την ποδοσφαιρική λογική και στήριξε τον Ισπανό τεχνικό, όταν το έδαφος χανόταν κάτω απ' τα πόδια του.

Σε όλο το εντελώς παράλογο σκηνικό που είχε στηθεί, ο Μίτσελ προτίμησε να δουλέψει, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Συγνώμη κύριε Μίτσελ που τα αποτελέσματα της δουλειάς σας ήρθαν υπερβολικά γρήγορα. Δεκέμβρη μήνα και ο Ολυμπιακός προκρίνεται για τέταρτη φορά στην ιστορία του απ' τους ομίλους στη νοκ άουτ φάση του Champions League, έχοντας πραγματοποιήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του.
Συγνώμη κύριε Μίτσελ που κάνατε ισχυρή μία νέα ομάδα, αφού το δυναμικό της είχε ανανεωθεί το καλοκαίρι σε ποσοστό άνω του 60%, με εξόχως ποιοτικούς παίκτες, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης Μαρινάκη και των συνεργατών του στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο.

Συγνώμη κύριε Μίτσελ επειδή δε ζητήσατε πίστωση χρόνου, αλλά βγήκατε δημόσια να πείτε πως σε ομάδες του μεγέθους του Ολυμπιακού πρέπει να έρχονται άμεσα τα αποτελέσματα. Δεν αναζητήσατε άλλοθι για το ενδεχόμενο της αποτυχίας, αλλά επιχειρήσατε να εμφυσήσετε στους "Πειραιώτες" την σύγχρονη λογική των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων: δηλαδή να παίζουν το ποδόσφαιρό τους σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζονται και κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αυτή η νοοτροπία, μας κάνει να πιστεύουμε ότι στη φάση των «16» ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια όποια ομάδα και αν βρεθεί στο δρόμο του. Ασφαλώς και οι πιθανοί αντίπαλοί του έχουν πολύ «βαριά» ονόματα. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» του Μίτσελ είναι σε θέση να κάνουν ένα ακόμη βήμα στην Ευρώπη. Πάντως, άσχετα με το τι θα καταφέρουν τελικώς, με την πρόκρισή τους στη νοκ άουτ φάση, έχουν πετύχει το βασικό στόχο τους στις ευρωπαϊκές υποθέσεις της περιόδου.

Για όλα τα παραπάνω, θα μας επιτρέψετε κύριε Μίτσελ να σας ζητήσουμε ξανά συγνώμη και να σας συγχαρούμε για το ισχυρό «οικοδόμημα» που δημιουργήσατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Γράψτε το σχόλιο σας...