Κρατάει «ζεστούς» τους παίκτες του

0
Νίκος Γαβαλάς
07/10/2013 • 08:24
Κρατάει «ζεστούς» τους παίκτες του
  • shares
Ο Ολυμπιακός το κατάφερε, διότι ο Μίτσελ έχει τον τρόπο να κρατάει «ζεστούς» τους παίκτες του, αφού με τις επιλογές του απ' την αρχή της περιόδου, έχει αποδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως τους υπολογίζει όλους. Το γεγονός αυτό υποχρεώνει όλους όσοι επιλέγονται για το αρχικό σχήμα, ή μπαίνουν στο γήπεδο απ' τον πάγκο, να επιχειρούν να παίζουν στο «κόκκινο» για να αποδείξουν ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ουδείς παίκτης των «Πειραιωτών» έχει «κλειδώσει» τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Το ποιοτικό ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Ισπανός τεχνικός, του επιτρέπει να προχωράει σε αλλαγές στην ενδεκάδα από αγώνα σε αγώνα, χωρίς παράλληλα να γίνεται αισθητή η απουσία οποιουδήποτε παίκτη βρίσκεται νοκ άουτ εξαιτίας τραυματισμού.

Απλώς να σας θυμίσουμε πως πριν απ' το ματς με τη Βέροια, το ιατρικό δελτίο είχε τα ονόματα των Μπονγκ, Τσόρι, Σαλίνο, Μασάντο κα Μιγκέλ Τόρες (που ακόμη δεν έχουμε δει), ενώ ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής τον Σιόβα για να τον ξεκουράσει. Επιπλέον, με τέσσερις (τελικώς) αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση στις Βρυξέλλες (οι τρεις αφορούσαν την αμυντική γραμμή), η ομάδα που παρέταξε ο Ισπανός έκανε πολύ καλά τη δουλειά της σε όλους τους τομείς. Και όταν εμφάνισε σημάδια κόπωσης, τη βοήθησε με τις αλλαγές του βάζοντας στη μεσαία γραμμή και την επίθεση «φρέσκα» πόδια, τους Κάμπελ, Γιαταμπαρέ και Σέποβιτς στη θέση των Βάις, Μανιάτη και Σαβιόλα.

Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία «απογείωσης», βελτιώνοντας διαρκώς την απόδοσή του, χάρη στην εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ απ' τον Μίτσελ. Δίχως άλλο, θα πρέπει να του πιστώσουμε το γεγονός πως «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε τροχιά διαρκούς αγωνιστικής βελτίωσης.
Γράψτε το σχόλιο σας...