Ασυνεπής στο ραντεβού

0
Νίκος Γαβαλάς
03/02/2011 • 00:16
Ασυνεπής στο ραντεβού
  • shares

Η ιστορία έγραψε πως στο κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 2010-11, η ομάδα του Πειραιά αποκλείστηκε απ' τον ΠΑΟΚ, τον οποίο δεν κατάφερε να νικήσει σε κανένα απ' τα δύο ραντεβού. Ειδικά στο ραντεβού της άδειας Τούμπας, ο Ολυμπιακός φάνηκε ασυνεπής.

Τι έφταιξε; Πολλά μπορεί να πει κάποιος. Η προσωπική μας άποψη είναι πως το σύνολο που ονειρεύεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν το έχουμε δει ακόμη. Ή καλύτερα, παρακολουθούμε στοιχεία της αγωνιστικής φιλοσοφίας του Ισπανού τεχνικού για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αλλά την ολοκληρωμένη εικόνα, ακόμη την περιμένουμε.

Ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα που έχει ζωή ένα εξάμηνο. Παρεμπιπτόντως, ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον ίδιο κορμό εδώ και μία τριετία. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να το λησμονούμε τούτο.

ʼρα, παρά το γεγονός πως η ομάδα του Πειραιά έχει ικανούς ποδοσφαιριστές, χρειάζεται ακόμη χρόνο προκειμένου να αποβάλει απ' το παιχνίδι της, τις παιδικές ασθένειες. Όπως αυτές που εμφάνισε στην Τούμπα, όπου υπήρχαν στιγμές κατά τις οποίες οι παίκτες των «Πειραιωτών» κρατούσαν τη μπάλα, αδυνατώντας ωστόσο να αξιοποιήσουν την εδαφική τους υπεροχή. Σαν να μην είχαν καθαρό μυαλό στις κρίσιμες μεταβιβάσεις.

Έπειτα, δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως στα τρία ντέρμπι (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και με ΠΑΟΚ στο κύπελλο) που έχει παίξει ο Ολυμπιακός μακριά απ' την έδρα του, μετράει ισάριθμες ήττες. Βεβαίως, αν απομονώσουμε κάθε ένα απ' αυτά τα ματς, μπορούμε να πούμε πολλά. Η ουσία, ωστόσο, δεν αλλάζει. Το στοιχείο αυτό το βάζουμε στο τραπέζι ως τροφή για σκέψη σε μία μελλοντική μας επικοινωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας...