Στο «κόκκινο» πριν από τον τερματισμό

0
Νίκος Γαβαλάς
26/04/2013 • 15:03
Στο «κόκκινο» πριν από τον τερματισμό
  • shares

Τι και αν ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας έχει «ντυθεί» εδώ και καιρό στα ερυθρόλευκα, με τις εικόνες απ’ την εξαιρετική φιέστα να είναι ακόμη πολύ "ζωντανές".

Και όμως, οι παίκτες των «Πειραιωτών» βρίσκονται στο κόκκινο λίγο πριν από τον τερματισμό. Διότι σύμφωνα με την ομιλία του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ουδείς ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αισθάνεται πως έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης, μόνο ο Μίτσελ είναι σίγουρος. Και τούτη η τοποθέτησή του δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη στήριξη, στον υπερθετικό βαθμό, που προσφέρει στον 50χρονο προπονητή, προκειμένου να κατορθώσει να βελτιώσει την εικόνα των «ερυθρόλευκων» στη νέα σεζόν.

Για τους παίκτες, το κύπελλο (και ιδιαίτερα ο τελικός, αφού η ρεβάνς με τον Πανθρακικό έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα μετά τη νίκη με 6-2 στο πρώτο ματς του Φαλήρου) μοιάζει με την ακροτελεύτια ευκαιρία τους ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο ρόστερ του Ολυμπιακού της επόμενης περιόδου.

Ασφαλώς και το καλοκαίρι δεν πρόκειται να φύγουν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ωστόσο, λέγοντας ο κ. Μαρινάκης πως μόνο ο Μίτσελ είναι σίγουρος για την επόμενη περίοδο, ήθελε να δείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη μεγάλη απογοήτευσή του για την εικόνα της ομάδας στην περίοδο που ολοκληρώνεται, αλλά κυρίως για το γεγονός πως το κλίμα ανάμεσα στους παίκτες δεν είναι καλό.

Τι μέλλει γενέσθαι; Η αίσθησή μας είναι πως οι αποφάσεις αναφορικά με το δυναμικό έχουν ήδη ληφθεί απ’ τους ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά, οι οποίοι συνυπολόγισαν την προσφορά, αλλά και τη συμπεριφορά εντός και εκτός ομάδας. Ο κ. Μαρινάκης μίλησε τώρα με τόσο «σκληρή γλώσσα» στου Ρέντη, για να κατορθώσει ο Ολυμπιακός να κλείσει τη χρονιά με το νταμπλ, το οποίο το θέλουν τόσο πολύ όλοι όσοι σχετίζονται με τους «ερυθρόλευκους».

Γράψτε το σχόλιο σας...