Ταξίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού

0
Νίκος Γαβαλάς
22/04/2013 • 11:19
Ταξίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού
  • shares

Οι κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη ήταν γεμάτες από οικογένειες και χιλιάδες παιδιά, οι φωνές των οποίων έδιναν ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα. Ομολογούμε πως τέτοιοι ήχοι μάς είναι άγνωστοι στα γήπεδα της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας. Είναι επιτυχία των ιθυνόντων των «Πειραιωτών» που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν στο Φάληρο αμέτρητα παιδιά και εφήβους.
         
Και έχουμε την αίσθηση, αν όχι τη βεβαιότητα, πως μετά τη φιέστα, αυτή η νέα γενιά ανέπτυξε ακόμη ισχυρότερους δεσμούς με την ομάδα τους, μέσω μίας άκρως διδακτικής διαδικασίας: με ένα ταξίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού. Εδώ έχει θέση η φράση, «για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι».
         
Η εκδήλωση για το τέταρτο αστέρι δεν είχε προηγούμενο. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός στον υπερθετικό βαθμό και σεβασμός στις γενιές που γιγάντωσαν τον Ολυμπιακό στο πέρασμα του χρόνου. Η μνήμη πρέπει να είναι πάντα ενεργεί και να τροφοδοτείται από εικόνες του παρελθόντος. Διότι μόνο έτσι μπορούν να γίνουν τα επόμενα βήματα με μεγαλύτερη ασφάλεια  και όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.


ʼλλωστε, ουδείς διαφωνεί πως η ιστορία σου θυμίζει ποιος είσαι, ενώ παράλληλα φέρνει στην επιφάνεια με τον πλέον εμφατικό τρόπο, σωστές και λανθασμένες επιλογές, οι οποίες φαντάζουν ως οδηγός για τις επόμενες γενιές. Προκειμένου η ιστορία να μην επαναληφθεί ως φάρσα, χρειάζεται να είναι κτήμα όλων.

Στη φιέστα, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού κινήθηκαν προς την ορθή κατεύθυνση επιλέγοντας ένα δρόμο που έκανε τα εκατομμύρια των φίλων του, υπερήφανους. Η ταπεινή μας άποψη είναι ότι περισσότερο και απ’ την ενίσχυση της ομάδας του Πειραιά, ψηλότερα στη λίστα των προτεραιοτήτων των ανθρώπων των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να είναι η επανάληψη σε κάθε αγώνα, αυτής της σπουδαίας ατμόσφαιρας που δημιούργησαν τη βραδιά της φιέστας. Ξέρετε, οι παιδικές φωνές και η θετική ενέργεια που στέλνουν απ’ την εξέδρα προς τον αγωνιστικό χώρο, είναι απ’ τους πιο ισχυρούς συμμάχους κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Γράψτε το σχόλιο σας...