Τι φταίει στον Ολυμπιακό;

0
Νίκος Γαβαλάς
15/04/2013 • 08:27
Τι φταίει στον Ολυμπιακό;
  • shares

Δε χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να καταλάβει κάποιος το γιατί. Είναι σαφές πως ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» ήθελε τόσο πολύ τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο τελευταίο ντέρμπι της σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Μα πάνω από όλα για το γόητρο. Μία νίκη που δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα το γήπεδο Καραϊσκάκη να μεταλλαχθεί σε «ηφαίστειο» το οποίο έβγαζε λάβα απ’ την οργή του κόσμου.

Αλήθεια, όμως, τι φταίει στον Ολυμπιακό και λίγες ημέρες πριν απ’ τη φιέστα, ουδείς έχει όρεξη για γιορτή; Η αίσθησή μας είναι πως το ξέσπασμα των φίλων των «Πειραιωτών» ήταν αποτέλεσμα συσσωρευμένης απογοήτευσης στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Απογοήτευση που προερχόταν απ’ την αδυναμία της αγαπημένης του ομάδας να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο.

Σε τούτο έχει ευθύνη ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος επιχείρησε με βάση το (φτωχότερο είναι η αλήθεια, σε σχέση με την τελευταία σεζόν του Βαλβέρδε) υλικό που είχε, να εφαρμόσει μία φιλοσοφία η οποία δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του Ολυμπιακού: «θυσιάζουμε το θέαμα στο βωμό του αποτελέσματος».
         
Στη μέση της περιόδου ήρθε ο Μίτσελ για να ξαναφέρει το ισπανικό μοντέλο παιχνιδιού στους «ερυθρόλευκους». Όμως, θαύματα δε γίνονται απ’ τη μία ημέρα στην άλλη. Και στο δυναμικό δε μπορούν να δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές στη διάρκεια της σεζόν.
         
Και κάπου εδώ προκαλείται σύγχυση. Η απογοήτευση απ’ την αδυναμία του Ολυμπιακού να επιβληθεί του «αιωνίου» αντιπάλου, οδηγεί σε αντιδράσεις οι οποίες αγγίζουν τα σύνορα της ισοπέδωσης. Σύμφωνοι, όταν λειτουργούμε εν θερμώ, ενίοτε ξεπερνάμε τα εσκαμμένα. Η ουσία είναι πως τα κακώς κείμενα έχουν εντοπιστεί απ’ τους καθ ύλην αρμόδιους, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να τα διορθώσουν άμεσα: με τη λήξη της περιόδου. Ταπεινή μας άποψη είναι πως η εσωστρέφεια συνεπάγεται αυτοκαταστροφικές τάσεις. Καλύτερος σύμμαχος είναι η ψυχραιμία.  

Γράψτε το σχόλιο σας...