Εδώ να μείνει ο Ιμπαγάσα

0
Νίκος Γαβαλάς
08/04/2013 • 08:20
Εδώ να μείνει ο Ιμπαγάσα
  • shares

Ξέρετε, είχαμε κατά νου όσα μας είχε δηλώσει πριν απ’ τα Χριστούγεννα, στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει στο novasports.gr. Τότε, είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με την καριέρα του, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η τελευταία του χρονιά στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό, αφού στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, σκόπευε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.         

Η μελαγχολία που μας είχε «πλημμυρίσει» στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στα Περιβόλια, μας οδήγησε στο εξής αυτονόητο ερώτημα, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Αργεντινός μέσος μετά το «φινάλε», στα αποδυτήρια του γηπέδου του Πλατανιά: «Τι σκέψεις κάνεις παίζοντας με τον Ολυμπιακό τα τελευταία ματς της καριέρας σου;».       

Και τότε ο Ιμπαγάσα μάς αιφνιδίασε, αλλάζοντας ρότα και γνωστοποιώντας την απόφασή του να παίξει για έναν ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό ή το εξωτερικό, προσθέτοντας ότι το θέμα της παραμονής του και στην επόμενη περίοδο θα πρέπει να το χειριστεί ο προπονητής και η διοίκηση των «Πειραιωτών».        

Να μείνει ή να μην μείνει; Στα δικά μας αυτιά, το ερώτημα φαντάζει ρητορικό. Παίκτες με την ποδοσφαιρική παιδεία του δεν συναντάς συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ασφαλώς και τα χρόνια δεν τον βοηθάνε προκειμένου να ανταποκρίνεται με επιτυχία και στα 90 λεπτά ενός αγώνα. Παράλληλα και το σώμα του βγάζει συχνούς τραυματισμούς. Όμως αυτοί οι δύο παράγοντες δεν πρέπει ν' ανάψουν «κόκκινο φως» στο ενδεχόμενο να ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιο του σπουδαίου «μαέστρου». Αν είναι να παραδίδει, έστω και για μισή ώρα, μαθήματα ποδοσφαίρου, αξίζει και με το παραπάνω να διατηρήσει τη θέση του στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και στην επόμενη χρονιά. 

Γράψτε το σχόλιο σας...