Ο Αβραάμ είναι πάλι εδώ

0
Νίκος Γαβαλάς
21/03/2013 • 15:00
Ο Αβραάμ είναι πάλι εδώ
  • shares

Στις 22 Μαρτίου του 2013 ο έμπειρος στόπερ αναμένεται να επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον πολύ κρίσιμο αγώνα με την Βοσνία στη Ζένιτσα. Το αποτέλεσμά του αναμένεται να επηρεάσει την κούρσα της κατάκτησης της 1ης θέσης του 7ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που οδηγεί απευθείας στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014.

Γεγονός είναι πως η άριστη συνεργασία του Παπαδόπουλου με τον γιατρό των «ερυθρόλευκων» Χρήστο Θέο, έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα στο μακρύ στάδιο της αποκατάστασης. Επιπλέον, ουδείς στον Ολυμπιακό πίεσε τον αρχηγό για να επιστρέψει στη δράση. Ορθώς σκεπτόμενοι, άπαντες προσπάθησαν να τον εντάξουν σταδιακά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας του Πειραιά.
         

Για πιο λόγο τα αναφέρουμε όλα αυτά; Διότι στην τελευταία αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκας με την Κέρκυρα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε εξαιρετική παρουσία. Παρακολουθώντας τις κινήσεις του δίπλα απ' τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας όπου βρισκόμασταν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στην τηλεοπτική μετάδοση της nova, είδαμε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε ταχύτητα, πάθος και έξυπνες επιλογές. Μα πάνω από όλα, δεν διακρίναμε φόβο στις κινήσεις του όταν έβαζε τα πόδια του στη «φωτιά». Έχουμε την αίσθηση, αν όχι τη βεβαιότητα πως μπορεί πια να προσφέρει στους «Πειραιώτες» και την Εθνική τον καλύτερό του εαυτό.

Για το θέμα τη αποκατάστασής του δεν είχαμε τον παραμικρό ενδοιασμό ότι ο Χρήστος Θέος και οι γυμναστές του Ολυμπιακού θα έφερναν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο μόνος μας ενδοιασμός «πήγαζε» απ' τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν ένας αθλητής είναι διστακτικός σε ορισμένες ενέργειες που κάνει εντός αγωνιστικού χώρου.

Εν κατακλείδι, στο νησί των «Φαιάκων», ο Παπαδόπουλος έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως είναι «ταύρος», όπως εύστοχα τον είχε χαρακτηρίσει προ ημερών ο Φερνάντο Σάντος, εξηγώντας την απόφασή του να τον καλέσει στην αποστολή της Εθνικής για τον κρίσιμο αγώνα με την Βοσνία, της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Γράψτε το σχόλιο σας...