Ο ξεχωριστός Αβραάμ Παπαδόπουλος

0
Νίκος Γαβαλάς
28/12/2012 • 17:24
Ο ξεχωριστός Αβραάμ Παπαδόπουλος
  • shares

Στην αρχή, ουδείς κατάλαβε το μέγεθος της ζημιάς που είχε υποστεί. Όταν, ωστόσο, έσβησαν οι προβολείς της αναμέτρησης με την Πολωνία και μάθαμε τι ακριβώς είχε συμβεί, όλοι όσοι γνωρίζουμε αυτόν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή (και συνάμα ξεχωριστό άνθρωπο), σοκαριστήκαμε. Πιστεύουμε δε πως ο τραυματισμός του απασχόλησε στο σύνολό της την ποδοσφαιρική μας κοινότητα. 

Εκείνος, είχε τη γενναιότητα να παλέψει με πίστη και δίχως μεμψιμοιρία για να βγει απ' τον εφιάλτη του και να επιστρέψει στη δράση. Υπερτονίζουμε τη στάση του, διότι ουδέποτε τον είδαμε απογοητευμένο. Αλλά πάντα τον αντικρίζαμε αισιόδοξο και γεμάτο ενέργεια.

Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε την τύχη να συναντηθούμε εκτός γηπέδων. Αλλά μπορέσαμε και ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες πριν απ' την έναρξη αρκετών εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στην τρέχουσα περίοδο. Πάντα με ευγένεια, μάς περνούσε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της αποκατάστασής του.

Δίπλα του ήταν συχνά ο γιατρός των «ερυθρόλευκων», Χρήστος Θέος, ο οποίος τον επιβράβευε για την προσπάθειά του. Οι δύο τους ανέπτυξαν τους τελευταίους μήνες εξαιρετική σχέση αλληλοεκτίμησης. Και τώρα που ο Αβραάμ έφθασε στο τέλος του «Γολγοθά» του, αισθανόμαστε την ανάγκη ν' αναδείξουμε αυτές τις -άγνωστες στο ευρύ κοινό- πτυχές της δύσκολης περιπέτειάς του.


Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο, παρά τη δημοσιότητα την οποία απέκτησε λόγω του επαγγέλματός του. Έναν ποδοσφαιριστή που δεν ξέχασε τις ρίζες του, αλλά και τις δυσκολίες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Δεν αποστειρώθηκε, αλλά παρέμεινε ευαισθητοποιημένος για τις ανάγκες του συμπολίτη του.
Η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου είναι βέβαιο πως θα ενισχύσει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, όμως, είναι η επιστροφή ενός σπουδαίου ανθρώπου και μεγάλου μαχητή. Σίγουρα η 27η Δεκεμβρίου του Σωτήριου Έτους 2012 –οπότε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος άρχισε να προπονείται ξανά με τους συμπαίκτες του- θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του διεθνούς αμυντικού.  

Γράψτε το σχόλιο σας...