Περήφανοι για αυτά τα παιδιά

0
Νίκος Γαβαλάς
13/12/2012 • 12:09
Περήφανοι για αυτά τα παιδιά
  • shares

Ο όμιλος στον οποίο κληρώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας. Και αυτό γιατί υποχρεώθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν ομάδες απ’ την Αγγλία (ʼρσεναλ), την Γαλλία (Μαρσέιγ) και την Ισπανία (Μπιλπμάο), όπου γίνεται εδώ και πολλά χρόνια συντονισμένο έργο στα τμήματα υποδομής. Ειδικά το δίκτυο αναζήτησης και αξιοποίησης ταλέντων της ʼρσεναλ, δεν περιορίζεται μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου ή στην Αγγλία, αλλά έχει «πλοκάμια» σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα με τη λειτουργία των Arsenal Soccer Schools.

Κόντρα σε τέτοιες ομάδες, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να τερματίσει πρώτος και να προκριθεί στην νοκ άουτ φάση των «16». Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα συμφωνείται ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα. Και δικαίως άπαντες στον Πειραιά αισθάνονται περήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά. Ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο την Μπιλμπάο στο Καραϊσκάκη. Η νίκη ήταν μονόδρομος προκειμένου να προκριθούν. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τους άφηνε εκτός συνέχειας.

Ασφαλώς και δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το σκεπτικό της αξιοποίησης των ποδοσφαιριστών της ομάδας νέων του συλλόγου. Ήδη, η διοίκηση υπέγραψε επαγγελματικά συμβόλαια με αρκετά απ’ αυτά τα παιδιά. Το πιο δύσκολο στάδιο είναι αυτό της ποδοσφαιρικής ενηλικίωσης και της δυνατότητας ανταπόκρισης στις υψηλές απαιτήσεις της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση των «Πειραιτών» εμφανίζεται αποφασισμένη να μη χαθεί αυτή η φουρνιά παικτών που χάρη στις δίκες της συντονισμένες προσπάθειες βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης. Εμείς θα προσθέταμε και κάτι ακόμη: να έχουν και τη στήριξη της πάντα απαιτητικής εξέδρας που περιμένει άμεσα αποτελέσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας...