Νίκη ψυχολογίας

0
Νίκος Γαβαλάς
16/09/2012 • 12:00
Νίκη ψυχολογίας
  • shares

Αναμφίβολα, το έργο των παικτών του Ζαρντίμ στους «Ζωσιμάδες» ήταν δύσκολο, γιατί είχαν απέναντί τους ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο με εξαιρετική αμυντική λειτουργία έκλεινε τους διαδρόμους στις επιθέσεις των «ερυθρόλευκων». Παρόλα αυτά, υπήρχαν αρκετά διαστήματα κατά τα οποία η πίεση των ποδοσφαιριστών των νταμπλούχων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Με το σκεπτικό πως πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, ήταν καθαρά θέμα χρόνου να φθάσουν στο γκολ.

Και ενώ πέτυχαν δύο και έδειχναν να «κλειδώνουν» την υπόθεση νίκη, ένα αμυντικό λάθος έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να μειώσουν και ν’ αποκτήσει ο αγώνας μία άγρια ομορφιά έως το «φινάλε». Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον προπονητή του Ολυμπιακού πως στο τέλος οι παίκτες του είχαν νευρικότητα.

Θυμίζουμε τι μας είπε στη nova, μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Μετά το 2-1 μας έπιασε κάποια νευρικότητα, καθώς ήταν δικό μας το λάθος και κινδυνέψαμε από εκεί και πέρα. Όμως αυτή τη νευρικότητα πρέπει να ξέρουμε να την αντιμετωπίζουμε γιατί είμαστε πρωταθλητές».

Η ουσία είναι πως έγιναν και λάθη στους «Ζωσιμάδες», τα οποία  πρέπει να εντοπιστούν και ν’ αναλυθούν απ’ τον Λεονάρντο Ζαρνίμ στους παίκτες του ενόψει του αγώνα με τη Σάλκε. Εκεί, όπου «μισό» λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για την τελική έκβαση της αναμέτρησης. 

Γράψτε το σχόλιο σας...