Ευεργετικά αποτελέσματα

0
Νίκος Γαβαλάς
27/08/2012 • 10:20
Ευεργετικά αποτελέσματα
  • shares

Κατ’ αρχήν, οι «Πειραιώτες» διαθέτουν ένα σύνολο με πολλούς νέους παίκτες το οποίο καθοδηγεί καινούργιος προπονητής. Επομένως στο αρχικό στάδιο του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, τα θετικά αποτελέσματα είναι απαραίτητα, (εκτός απ’ τους ευνόητους βαθμολογικούς λόγους) για την αυτοπεποίθηση όλων όσων συνθέτουν το «παζλ» των «ερυθρόλευκων».

Ας μην ξεχνάμε πως απαιτείται χρόνος για να "δέσουν" παλαιοί και νέοι και ν’ αποδώσουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο των διεργασιών, η ομάδα του Πειραιά να παίρνει θετικά αποτελέσματα, ώστε ο Ζαρντίμ να δουλεύει με ηρεμία εντός των τειχών του Ρέντη και να διορθώσει και τα κακώς κείμενα.


Έπειτα, δε θα πρέπει να λησμονούμε πως στο ξεκίνημά τους στη Σούπερ Λίγκα, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (όπως και οι γηπεδούχοι, βεβαίως) υποχρεώθηκαν να παίξουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της ζέστης αλλά και του προβληματικού αγωνιστικού χώρου που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των (φιλόξενων) ανθρώπων του Σταδίου της Βέροιας, έκρυβε πολλές παγίδες.


Παρόλα αυτά, υπό αυτές τις συνθήκες, είδαμε στην Ημαθία ίσως το καλύτερο παιχνίδι της πρεμιέρας. Σίγουρα βοήθησε η επιθετική φιλοσοφία που διατηρεί στους «Πειραιώτες» ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ως συνέχεια του σχεδίου δράσης του Ερνέστο Βαλβέρδε. Επιπλέον, θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα και στους γηπεδούχους, αφού δεν κλείστηκαν στο καβούκι του για να παίξουν καταστροφικό ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, ο Μάκης Χάβος εμφάνισε στο γήπεδο ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.


Με βάση όλα όσα προαναφέραμε, φέρνουμε στο νου μας τη φράση, "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", που λέει ο πάνσοφος λαός μας. Ασφαλώς και κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στην 1η αγωνιστική. Αλλά αυτή η νίκη στη Βέροια αντιλαμβάνεστε πως έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό στο νέο του ξεκίνημα.

Γράψτε το σχόλιο σας...