Αλλάζει ο Ολυμπιακός

0
Νίκος Γαβαλάς
13/08/2012 • 08:15
Αλλάζει ο Ολυμπιακός
  • shares

Για σκεφθείτε πόσο αλλάζει ο Ολυμπιακός έχοντας στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστές της ποιότητας του Ιμπαγάσα, του Φουστέρ, του Γκρέκο και του Μασάδο. Είδαμε πόσο άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα του στην Πορτογαλία, όταν πέρασε στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ ο Κέβιν Μιραλάς. Παρά το γεγονός πως ο Βέλγος χρειάζεται ακόμη χρόνο προκειμένου να βγάλει στο γήπεδο τις πραγματικές δυνατότητές του, βρέθηκε κοντά στο γκολ και έκανε δύσκολη τη ζωή των αμυντικών των γηπεδούχων με τις επινοήσεις του.

Αντιθέτως, η αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» άφησε ικανοποιημένο τον τεχνικό τους. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο θα λέγαμε πως αρίστευσαν με τον τρόπο που έκλειναν στους παίκτες του Σα Πίντο τους διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ. Παράλληλα, ασκούσαν έντονη πίεση στην Σπόρτινγκ, κρατώντας κοντά και ψηλά όλες τις γραμμές. Στοιχεία τα οποία θέλει ο Ζαρντίμ απ’ την ομάδα του. Και πάνω σ’ αυτά δουλεύει διαρκώς στις προπονήσεις απ’ την έναρξη της προετοιμασίας.

Επιπλέον, σκεφθείτε πως στην άμυνα θα προστεθεί και ένας έμπειρος στόπερ απ’ την αγορά του εξωτερικού, γεγονός που σίγουρα θα ισχυροποιήσει τους «Πειραιώτες». Όλα αυτά τα στοιχεία μας κάνουν να πιστεύουμε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Και παρά την ήττα στην πορτογαλική πρωτεύουσα, την πρώτη στα φιλικά του καλοκαιριού, είναι αρκετά περισσότερα τα θετικά στοιχεία του συνόλου το οποίο ετοιμάζει το Ζαρντίμ ενόψει την έναρξης της περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας...