Το απόρθητο «κάστρο»

0
Νίκος Γαβαλάς
06/01/2011 • 08:02
Το απόρθητο «κάστρο»
  • shares

Και έχουμε την άποψη πως αν κατακτήσει 45 βαθμούς στο φαληρικό γήπεδο -το έως τώρα «απόρθητο» κάστρο του- τότε ο τίτλος θα επιστρέψει στον Πειραιά μετά από απουσία ενός έτους,

Ο πρώτος αγώνας του 2011 με τον Ηρακλή ήταν δύσκολος επειδή, όπως εύστοχα υπογράμμισε κι ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, ήταν απλά ο πρώτος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και πάντα, η συγκεκριμένη χρονική στιγμή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε μία ομάδα η οποία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πόσο μάλλον όταν έχει κι απουσίες παικτών, οι οποίοι λογίζονται ως βασικοί (Μέλμπεργκ, Ντουντού, αλλά και οι Ουρτάδο. Μοδέστο).

Εχοντας αυτά τα δεδομένα, επιχειρούμε να προσεγγίσουμε την εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου. Δεν είχαν διάρκεια, αλλά όπως δικαίως παρατήρησε ο Βαλβέρδε, ευθύνη γι' αυτό έχει και ο Ηρακλής. Μία ομάδα η οποία ήταν πειθαρχημένη και προσπαθούσε με μαζική άμυνα να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Αφού φθάσαμε στον γκολκίπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε ξανά πως τον υποδέχθηκε ο κόσμος στο φαληρικό γήπεδο. Με ένα χειροκρότημα αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του. Για όσους το ξεχνούν, ο Ελευθερόπουλος είναι ένας απ' τους επτά παίκτες του Ολυμπιακού που κατέκτησαν και τα επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, απ' την περίοδο 1996-97 έως και την περίοδο 2002-03. Τη «χρυσή» επτάδα συμπληρώνουν οι Γιαννακόπουλος, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Τζόρτζεβιτς, Ανατολάκης και Νινιάδης. Λίγους μήνες μετά το έβδομο συνεχόμενο, ο Ελευθερόπουλος έφυγε για να μάθει τα μικρά μυστικά της τέχνης του τερματοφύλακα, στην καλύτερη σχολή γκολκίπερ του κόσμου, την ιταλική.

Γράψτε το σχόλιο σας...