Ο Μίσσας φίλε μου, ο Μίσσας!

O Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog για τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής.
0
Νικήτας Αυγουλής
27/06/2017 • 15:08
Μίσσας
  • shares
Το ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τα έκανε θάλασσα στο θέμα του προπονητή της Εθνικής, μέχρι στο να μηδενίζουμε προπονητικά τον Κώστα Μίσσα είναι ένας ανούσιους λαϊκισμός απόσταση. Φυσικά και η Εθνική δεν αξίζει να μην έχει ήδη τον μέντορά της, ο οποίος θα ξέρει τι πρέπει να κάνει, που θα το κάνει και με ποιους θα το κάνει. 

Φυσικά και ο Παναγιώτης Γιαννάκης ( για να απαντάω ένα - ένα τα ερωτήματά σας) είναι η ιδανική λύση για τον πάγκο, αλλά το θέμα είναι προσωπικό με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, και ας μην το παραδέχεται ευθέως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος! Μπορώ να σας θυμίσω αν θέλετε και από πότε είναι τσακωμένοι: Από τότε που ο Γιαννάκης υπέγραψε στον Ολυμπιακό και ο Βασιλακόπουλος του είχε ζητήσει σαν ομοσπονδιακός προπονητής να μην δουλέψει σε μεγάλη ομάδα. Από τότε το κρατάει μανιάτικο! 

Ο Δημήτρης Πρίφτης ίσως να ήταν η ιδανική λύση, με το μπάχαλο όμως, που γίνεται στον Άρη και με δεδομένο ότι είναι οκτώ μήνες απλήρωτος (χρέος πάνω από 70.000 ευρώ) νομικά δεν μπορεί να εργαστεί οπουδήποτε γιατί βάζει σε ρίσκο τα χρήματα που του οφείλονται και με πολύ κόπο δούλεψε. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ελεύθερος, αλλά οι σχέσεις του με την ομοσπονδία δεν είναι ιδανικές. Έγινε προσπάθεια γεφύρωσης, αλλά μιλάμε για τον Μπαρτζώκα που φεύγοντας από τον Ολυμπιακό έδειχνε και με τα δύο χέρια την ΕΟΚ ως ηθικό αυτουργό. Αυτά είναι για να ξεπερνιούνται βεβαίως - βεβαίως, ακόμα όμως δεν έχουν ξεπεραστεί. 

Η περίπτωση του Δημήτρη Ιτούδη ήταν απλά ένα επικοινωνιακό τρικ του ατζέντη του Ράντε Φιλίποβιτς που βόλεψε και την ομοσπονδία τότε. Τίποτε περισσότερο. 

Πάμε λοιπόν στον Κώστα Μίσσα για τον οποίο έχω ακούσει τα μύρια όσα από τη μέρα που κυκλοφόρησε ότι θα αναλάβει. Το ότι εκεί θα πήγαινε η δουλειά του ομοσπονδιακού ήταν γνωστό λίγο μετά το Πάσχα. Αλλά ακόμα και τότε ο Βασιλακόπουλος έψαχνε για κάτι στο μυαλό του, καλύτερο. Αν τότε είχε αποφασίσει και είχε ανακοινώσει τον Μίσσα κανείς δεν θα τον θεωρούσε λύση ανάγκης, όπως φαίνεται τώρα, αλλά επιλογή κανονική και με βάρος. 

Για τον Μίσσα έχω προσωπική άποψη αφού πριν από περίπου 16 χρόνια είχαμε συνεργαστεί στην Δάφνη. Ήταν προπονητής με συνεργάτη τον Δικαιουλάκο και η αφεντιά μου γραφείο Τύπου. Με κουσούρι από τότε να παρακολουθώ προπονήσεις μπορώ να καταθέσω την άποψη μου, ότι πρόκειται για έναν άρτιο προπονητή με συγκεκριμένη φιλοσοφία και εξαιρετική μεταδοτικότητα. 

Το ότι δεν έκανε καριέρα σε επίπεδο Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού είναι μια δική του προσωπική ιστορία την οποία μόνο αυτός βίωσε. Σας διαβεβαιώ επειδή στην Ελλάδα ψοφάμε για ίντριγκα ότι δεν ανήκω στον στρατό της ΕΟΚ, είμαι απόλυτα απέναντι, αλλά ο Μίσσας δεν αξίζει χλευασμό. Είναι σχεδόν 30 χρόνια προπονητής και στα πόδια του έχουν μεγαλώσει πολλοί που τώρα θεωρούνται κορυφαίοι. 

Ο τρόπος πρόσληψής του από την Ομοσπονδία είναι τρισάθλιος και αυτό δεν του αξίζει, αλλά του αξίζει να περιμένουμε να τον δούμε και να τον κρίνουμε μετά, δίκαια!     
Γράψτε το σχόλιο σας...