Ο «παλιός» Ολυμπιακός... ξέρει

Ο Νικήτας Αυγουλής αναλύει στο προσωπικό του blog πως το "μυστικό" της επιτυχίας του Ολυμπιακού έγκειται στην ομοιογένεια και το σταθερό κορμό που διαθέτει ο σύλλογος των Πειραιωτών.
0
Νικήτας Αυγουλής
08/11/2016 • 18:30
Ολυμπιακός
  • shares
Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις πιο «δεμένες» ομάδες της Ευρωλίγκας. Μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι οι εκείνες που έχουν τους ίδιους παίκτες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τον Πρίντεζη 15 χρόνια, τον Σπανούλη και τον Παπανικολάου 6, τον Μάντζαρη 5, τους Παπαπέτρου – Αγραβάνη 4 και τον Λοτζέσκι 3. Από την άλλη η ΤΣΣΚΑ έχει τον Χριάπα 15, τον Κουρμπάνοφ 12, τον Βορόντσεβιτς 11 και τους Τεόντοσιτς, Φριτζόν, Χάινς 4, Ντε Κολό 2 και Κορόμπκοφ 3.
 
Αυτές οι δύο ομάδες θεωρητικά και βάση θητείας βασικών στελεχών τους, έχουν τους πιο συνδεδεμένους κορμούς σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες. Στην κοινή λογική οι μεταγραφές είναι το στοιχείο εκείνο που βοηθά μια ομάδα να ανέβει σκαλοπάτια. Στο υψηλότερο επίπεδο όμως, όπως αυτό στο οποίο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ αλλά και άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας, πιο δύσκολο ακόμα και από μερικές καλές μεταγραφές είναι η συντήρηση του υπάρχοντα κορμού. Δεν είναι απλά δύσκολο σαν λογική, αλλά και πιο κοστοβόρο σε σχέση με τις μεταγραφές, αφού οι παίκτες που πρέπει να κρατήσεις φυσικά και θα θέλουν αύξηση στα συμβόλαιά τους.
 
Τον Ολυμπιακός λοιπόν που οι περισσότεροι φίλοι του, λίγο ως πολύ τον έχουν… κατακρίνει που έχασε τον Χάινς, τον Ντάνστον, τον Σλούκα, τον Τεόντοσιτς, τον Χάντερ ίσως και άλλους, σπανίως σκεφτόμαστε, ότι έχει καταφέρει να κρατήσει τον Σπανούλη (σ.σ. ο Πρίντεζης είναι άλλη περίπτωση) τον Λοτζέσκι, τον Μάντζαρη, τον Παπαπέτρου κτλ.
 
Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή στη νέα εποχή της Ευρωλίγκας, παρά τις δύο ήττες που έχει, παίζει έλκυστικό μπάσκετ και είναι σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας. Η ομοιογένεια του αυτή τον βοηθάει να είναι πολύ ανταγωνιστικός και να κερδίζει ομάδες που μπορεί να έχουν υψηλότερο μπάτζετ από εκείνον, όχι όμως, την ίδια λογική και το ίδιο δέσιμο. Αυτό στην πορεία θα είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Πειραιωτών, αρκεί φυσικά το υπάρχον υλικό να μην… βομβαρδιστεί από τραυματισμούς και ατυχίες.
 
Ωστόσο, το ότι ο Ολυμπιακός είναι πλήρης και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση δεν σημαίνει ότι θα βγάλει όλη την σεζόν χωρίς προσθήκη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γνωρίζει καλά ότι την δεδομένη στιγμή δεν χωράει άλλος στην ομάδα και δεν αξίζει σε κανέναν από τους υπάρχοντες να μείνει εκτός δωδεκάδας. Αν αυτό κριθεί αναγκαίο θα γίνει, ίσως μετά τις επικείμενες γιορτές.  

Γράψτε το σχόλιο σας...