Για 40 λεπτά το αίμα έγινε... νερό

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο Αμαλιάδας και τη "μονομαχία" του Σούλη Μαρκόπουλο, με τον γιο του, Χάρη.
0
Νικήτας Αυγουλής
03/04/2016 • 11:29
Ο Σούλης Μαρκόπουλος
  • shares
Μερικά πράγματα ξεπερνούν το μπάσκετ, τον αθλητισμό και τις καφενιακές κουβέντες. Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις αρχές, γνωρίζουν επίσης ότι σε αυτές δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο, κάθε «βρώμα» των ενδιαφερόμενων που διοχετεύτηκε στον Τύπο ή απλά κυκλοφόρησε, προκαλούσε μόνο γέλιο!
 
Δεν είναι ανάγκη να γνωρίζεις τον Σούλη Μαρκόπουλο εκ του σύνεγγυς για να καταλάβεις ότι με τις αρχές του δεν παίζει. Είναι η πορεία του τόσα χρόνια στο μπάσκετ και η μη προκλητική στάση ζωής που έχει επιλέξει, που από μόνη της αποκλείει χάρες ακόμα και στον... Χάρη. Ο Σούλης μπορεί να στεναχωρήθηκε περισσότερο και από και από τον γιο του που είναι κοντά σε έναν υποβιβασμό, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική κουβέντα. Δέκα φορές να έπαιζαν και τις δέκα θα έκανε τα πάντα για να τον κερδίσει.
 
Στο μυαλό του Σούλη αν ο ΠΑΟΚ καθόταν να χάσει ο ίδιος θα είχε χάσει πολλά περισσότερα, από ένα ροζ φύλλο αγώνα. Μαθήματα και θεμέλια που στήριξαν την ανατροφή του ίδιου του παιδιού του και όχι απλά την ήττα ή τη νίκη μιας ομάδας. Φυσικά αυτός που γέλασε περισσότερο με όσα ακούστηκαν πριν το ματς ήταν κυρίως ο Χάρης Μαρκόπουλος που ξέρει τον πατέρα του όσο κανείς άλλος.
 
Ακόμα και τα περί αξιοπιστίας του πρωταθλήματος έρχονται δεύτερα σε σχέση με όσα πραγματικά ένιωσαν οι δυο τους πριν και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Αν θέλετε λοιπόν ίντριγκα και παρασκήνιο ψάξτε τα σε άλλο σπιτικό!
Γράψτε το σχόλιο σας...