«Πλήρωσε» τις χαμένες ευκαιρίες

0
Μανώλης Βογιατζάκης
04/01/2012 • 02:25
«Πλήρωσε» τις χαμένες ευκαιρίες
  • shares

 Οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών, τα ...φαλτσοσφυρίγματα του Σελίμου, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι ορισμένες από τις δικαιολογίες που σίγουρα θα ειπωθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου, επειδή η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα δεν είναι δυνατόν να στέκεται σε όλα τα παραπάνω.

Όπως όταν πετύχαινε τη μία νίκη μετά την άλλη και πραγματοποιούσε το επιτυχημένο σερί αποδίδαμε τα εύσημα (πρώτα απ' όλα) στους ποδοσφαιριστές, έτσι και τώρα οι ίδιοι θα μπορούσαν άνετα να έχουν πάρει τη νίκη κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος.

Όταν όμως απέναντι στο συγκεκριμένο σύνολο αποδίδεις ως ...ΑΕΚ μόνο για το α' ημίχρονο, δεν μπορείς να περιμένεις σπουδαία πράγματα. Στο συγκεκριμένο διάστημα η Ένωση δίχως να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, δημιούργησε τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως οι ποδοσφαιριστές της (Σιαλμάς και Μπέλεκ) να καταφέρουν να σκοράρουν. Θα μου πείτε «όλες οι ευκαιρίες μπορεί να μετατραπούν σε γκολ και όλες μπορεί να χαθούν».

Πραγματικά έτσι είναι, αλλά όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα που παίζει με όλους τους παίκτες της πίσω από τη σέντρα, τότε οφείλεις να κάνεις γκολ έστω και μία από τις ελάχιστες φάσεις που δημιουργείς.  Όλα αυτά επιμένω στο α' ημίχρονο, γιατί στο β' σαρανταπεντάλεπτο η Ένωση δεν ...μπήκε ποτέ στο γήπεδο, παρά τις προσπάθειες του Κωστένογλου να βοηθήσει δημιουργικά με τις αλλαγές που πραγματοποίησε.

Σε ότι αφορά στον διαιτητή Σελίμο και τις δύο περιπτώσεις που «φωνάζουν» οι άνθρωποι του δικεφάλου, εννοείται ότι στη μεν πρώτη ο ρέφερι όφειλε να αποβάλλει τον Αμπουμπακάρι και να μείνουν οι φιλοξενούμενοι με παίκτη λιγότερο από τα μέσα του α' ημιχρόνου. Είναι δεδομένο ότι θα βλέπαμε ...άλλο παιχνίδι.

Στη δε δεύτερη φάση είναι τόσο οριακή, όσο να μην μπορεί κανένας να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα ούτε από το τηλεοπτικό πλάνο. Επειδή όμως σ' αυτές τις περιπτώσεις η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου, κανένας δε θα κατέκρινε τον Σελίμο και τον βοηθό του αν άφηναν τη φάση να εξελιχθεί. Και σ' αυτή την περίπτωση όμως, αλλά και στη φάση της αποβολής, ο διαιτητής σφύριξε εναντίων της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας...