ΑΕΚ, που ήσουν στο α’ ημίχρονο;

0
Μανώλης Βογιατζάκης
07/11/2011 • 11:50
ΑΕΚ, που ήσουν στο α’ ημίχρονο;
  • shares

Στον νούμερο ένα δηλαδή κίνδυνο για την εστία του Αραμπατζή, αλλά και ότι οι «πράσινοι» είναι ταχύτατοι και επικίνδυνοι στα πλάγια. Στην πράξη, οι «κιτρινόμαυροι» όσο κι αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν. Το γρήγορο 2-0 ήταν απολύτως λογικό να αλλάξει τις ισορροπίες, να ρίξει στο ναδίρ την ψυχολογία των φιλοξενούμενων και να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο τους. Αμυντικά η Ένωση αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να περιορίσει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν πάρει από την αρχή το πάνω χέρι στο ματς και έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι από τα άκρα.

Επιθετικά η ΑΕΚ δικαιούταν κάτι περισσότερο στο α’ ημίχρονο, αλλά η τύχη δε στάθηκε στο πλευρό της στο δοκάρι του Κάλα λίγο πριν το φινάλε. Στο β’ ημίχρονο, μετά και το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού ο δικέφαλος έγινε πιο αποτελεσματικός και ακόμα και με τρία γκολ παθητικό, έδειξε ότι έχει την ικανότητα να γυρίσει ένα …χαμένο παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου, εάν στη φάση του 67ου λεπτού, δηλαδή στο δεύτερο δοκάρι της Ένωσης, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Καπίνο, θα βλέπαμε …άλλο ματς στα τελευταία 23 λεπτά. Με τα «αν»  όμως δεν επιτυγχάνονται οι νίκες.

Ο αγώνας κρίθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού στην ταχύτητα και την ικανότητα των γηπεδούχων, στα αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων, αλλά και στις φάσεις των δύο δοκαριών της ΑΕΚ. Τα «εύκολα» λάθη στην άμυνα, τα οποία όμως άρχιζαν από τη μεσαία γραμμή, έκαναν και πάλι την …εμφάνισή τους στο παιχνίδι του δικεφάλου. Ο Κωστένογλου οφείλει να βρει λύση γι’ αυτά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε ματς να υπάρχει …ταρίφα τριών γκολ και μάλιστα από ίδια λάθη που παρατηρούνται σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση.

Γράψτε το σχόλιο σας...