Κι όμως αυτή είναι η αλήθεια της ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
16/09/2011 • 05:00
Κι όμως αυτή είναι η αλήθεια της ΑΕΚ
  • shares

Aυτή είναι η αλήθεια και επιβεβαιώθηκε στο Βέλγιο. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην "μπυραρία" της Οντράντσι και το β/ ημίχρονο στην Τιφλίδα, σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες η εικόνα της Ένωσης είναι απογοητευτική. Ε, το ίδιο απογοητευτική παρουσιάστηκε και στο Κονστάντ Βάντεν Στόκ, γι' αυτό άλλωστε ακόμα και (στην πλειοψηφία τους) οι οπαδοί της ομάδας έφταναν στο γήπεδο συνειδητοποιημένοι για το τι επρόκειτο να παρακολουθήσουν.

Είτε αρέσει όμως σε κάποιους, είτε όχι, τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή είναι η ΑΕΚ. Δε θα πρέπει να ονειροβατούμε. Δε μας έχει πείσει για κάτι περισσότερο. Μια ομάδα πιο αργή και από το ....ριπλέι. Χωρίς ταχύτητα στην επιθετική της ανάπτυξη (την ώρα που η ʼντερλεχτ έβγαινε όποτε ήθελε στην κόντρα), χωρίς ταχύτητα στις προσωπικές μονομαχίες και συγκεκριμένα, απέναντι στους Βέλγους με σοβαρά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία.

Συμφωνώ απόλυτα οτι η άμυνα αρχίζει από τους επιθετικούς, αλλά όταν γίνονται ...παιδικά λάθη στην αμυντική γραμμή τότε τα "δώρα" στους αντιπάλους είναι αναμενόμενα. Γιατί μη γελιόμαστε. Και τα τέσσερα γκολ των γηπεδούχων ήταν "δώρα" από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Εννοείται ότι σε μια ήττα, η οποία συνδυάζεται με κάκιστη απόδοση, ευθύνες έχουν όλοι. Απλά ορισμένα γεγονότα είναι ...ακαταλαβίστικα. Πως είναι δυνατόν να βγαίνει εκτός αγώνα ο μοναδικός παίκτης που δείχνει να μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία;

Στην προκειμένη περίπτωση αυτός ήταν ο Λεονάρντο και η απάντηση "είχε κουραστεί" δεν ευσταθεί, αφού ο Γκούντγιονσεν, για παράδειγμα, ήταν σαν να έπαιζε από την αρχή κουρασμένος. Φάνηκε όμως επίσης, όπως και στην Τιφλιλδα, ότι ο Ισλανδός μαζί με τον Λυμπερόπουλο δεν μπορούν να αποδώσουν στην ίδια ενδεκάδα. Στη μεσαία γραμμή ο Γκέντσογλου, παρά τα λάθη που έκανε, έτρεξε πάρα πολύ και προσπάθησε αρκετά να ανακόψει τον ...δαιμονιώδη ρυθμό των Βέλγων.

Ο Βάργκας, με βάση το γεγονός ότι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και όχι τόσο ανέτοιμος, όσο παρουσιαζόταν. Έκοψε πολλές φορές τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, αλλά κουράστηκε γρήγορα, κάτι απολύτως λογικό. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή χρόνος δεν υπάρχει.

Ό, τι έγινε, έγινε. Τώρα αρχίζει ο αγωνιστικός ...γολγοθάς σε Ελλάδα και Ευρώπη, αν και τελικά στην προκειμένη περίπτωση ίσως αποδειχθει και καλό για τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης το γεγονός ότι παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια, αφού μέχρι και σήμερα αρκούνταν μόνο σε προπονήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας...