Κόουτς, εσύ επέλεξες να συνεχίσεις σ’ αυτή την ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
01/09/2011 • 02:02
Κόουτς, εσύ επέλεξες να συνεχίσεις σ’ αυτή την ΑΕΚ
  • shares

Όπως τόνισε άλλωστε ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός στους ποδοσφαιριστές μια μέρα νωρίτερα, επιλογή του ήταν να παραμείνει στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι είχε κι άλλες προτάσεις. ʼρα ήταν ενήμερος για αυτή την κατάσταση. Απλά είναι λοιπόν τα πράγματα. Είτε δέχεσαι τις αποφάσεις της διοίκησης και του τεχνικού διευθυντή και μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, είτε λες «εγώ δε δέχομαι να δουλέψω με παίκτες που δεν είναι επιλογή μου» και αποχωρείς με ψηλά το κεφάλι, χωρίς κανένας να έχει το δικαίωμα να σου πει το παραμικρό. Τη στιγμή που δέχεσαι μια κατάσταση και δεν αντιδράς για τις μεταγραφές που γίνονται, τότε έχεις κι εσύ σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

Από τη μία είναι απόλυτα κατανοητός ο θυμός του Χιμένεθ για τη συνεχή κακή εικόνα της ομάδας, αλλά από την άλλη είναι οξύμωρο το να λες στους παίκτες τη μία μέρα «εγώ σας πιστεύω και θα πεθάνω μαζί σας» και την επομένη να δηλώνεις ουσιαστικά «αυτούς έχω, με αυτούς δουλεύω». Και δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Κάτι ανάλογο ειπώθηκε και στα φιλικά της Κύπρου.


Εννοείται ότι δε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για τη φετινή ΑΕΚ η εμφάνιση σε ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή και μάλιστα με πολλές απουσίες, αλλά αυτό που αποδείχθηκε ξανά, είναι ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Έτσι είναι όμως. Με αυτούς τους παίκτες δούλεψε ο Χιμένεθ 15 μέρες στην προετοιμασία και γνώρισε καλά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους. Επίσης γνώριζε σε ποιες θέσεις χρειαζόταν η ομάδα ενίσχυση, αλλά δεν αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε τελικά ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες προσθήκες που ο ίδιος θα ήθελε στο ρόστερ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας...